Header

Thursday, January 07, 2010

MV's Besday Celebration

ahkak mv yang focus meneliti menu.....ghopernye western style....blasah jer coz org dah book kan


Like uols already been informed, my besday in New year coutdown.......hehehe (0101)....so mlm 31 Dec tuh memula ingat nak gi dinner ala kadar ler ngan prebetsabu tp actually aku dah dapat agak dah ler yg dia mcm ada plan sesuatu tp xde ler tau details.

Last² lepas dok berdolak dalih tuh, masa otw nak kuar dinner tuh aku dah agak sumthing coz tetiba je kan Sis Nani (neighbour kat umah) called prebetsabu pastu sembang mcm semacam jer kan.....so aku dah dpt agak ler serba sedikit.

Memandangkan husband Kak Nani nih kerja as a Exec Chef kat Shangri-La Hotel so aku dpt agak yg mesti dinner weols nanti kat sana ler, cumanya aku ingatkan Buffet biasa ler ghopernye sampai sama sangkaan aku silap coz sebenarnya prebetsabu dah booked for Fine Dine........hehehe Candle Light Dinner lagi tuh uols.....hehehehe

meja yg ditaburi kelopak rose merah yg membuatkan jiwa ahkak tetiba jadi romantika de amour gitu....lalalala


Aku terharu xtau nak ckp apa, speechless.....huhuhu dlm mind masih dok terbayang² keromantikan weols masa candle light dinner kat tepian pantai di Bali masa anniversary hampir setahun yang lepas ditemani petikan lagu pilihan weols....siap buat special request. lagi.....WIDURI (lagu nih mmg layannnnnn habesss ler...syahdu giler....mmg lagu wajib time gi karokk nih)

Enjoy giler weols masa nih.....segala masalah dilupakan seketika...owwhhh romatisssnya weols makan sambil bergelak ketawa.....usik mengusik....cubit-cubitan senggol senggolan......terasa dunia nih weols yg punyaaaaaaa....yeaaaahaaaaa (terover sudah) ngan surounding yg cantik bersih wangi....aman damai cuma ada 2 couple lain je masa tuh......itupun satu couple tuh tetiba kuar selepas beberapa ketika (mungkin mau ke tingkat bawah utk sama² menikmati buffet bersama² group lain.....maybe) tp yg pasti keduanya adlh chinese n diorg biasalah celebrate New Year Eve....:)

Antara main dish weols mlm tuh......:)....enjoyyyyy....nom...nom...nom....lol







Selepas makan sambung gelak ketawa sembang² romantis sket pastu sampai dish yg lain.....itu semua dah cukup menggembirakan aku.....actually klu xde semua nih pun aku happy jugak yg paling penting asalkan dpt celebrate nih sesama ngan prebetsabu dah cukup happy buat aku....:)

Tapi kan lepas dah kat sana baru aku paham apa rasionalnya prebetsabu beria tak kasi aku bawak my doter sama.....n Avin Damia pun mcm ler paham² n memberi ruang lak buat weols....hehehe before kuar tuh dia mcm nak nangis gak sket then bila weols (tipu sunat) kata nak work terus dia ok....hehehehe (tp weols mmg rasa dia dpt agak...hiksss)...wakakaka

Lepas tuh kan ingatkan berakhir sampai kat sini jer suprisenya, ghopernya ada lagi uols....huhuhu nak tau apa dia...lepas habis main dish weols tuh tetiba jer dtg waiter diorg kat belah kanan aku n letak sesuatu kat atas meja weols sambil ckp nih spesial for u.....wow!!!!!

Ahkak dah terperanjat (naseb baik sempat cover) pastu waiter lagi sorang letak satu lagi plate kat atas meja weols......ghopernye ada cake n lilin.....huhuhu..mmg suprise....n yg paling tak tahan yg waiter tukang bawak bos merah jtuh siap tersenyum simpul lagi kat aku....huhuhuhu

owwhhh...so sweet my hubby.....luv u till die lah dear...:)


Lepas tuh lagi sorang waiter lak bawak sebijik lagi cake.....ghopernye pihak hotel shangri-la telah berbesar hati untuk sponsor sebijik cake yg mavelesss nih untuk weols (yg nih xsure ler whether mmg pihak hotel mmg akan sponsor utk semua yg amik pakej nih or cake nih disponsor disebabkan jasa baik chef Robert aka Abg Rashdan husband Kak Nani jiran weols tuh memandangkan dia Exec Chef kat sana kan....hehehehe)

Anyway thanks ler kat Shangri-La Hotel n jugak Abg Rashdan, Kak Nani n family.....hehehehe kerana memudahkan urusan prebetsabu....:)

(isi dlmnye biarler aku jer yg tau kot...hiksss)

hehehe nih ler dia suprise present for my besday this year......so sweet (wanita n gold....mana leh dipisahkan kan)....even aku xdelah minat barang kemas sgt tp layannnnnn jerlah berbesar hati kottt dpt benda nih dr orang yg tersayang lak tuh....bukak tgk TOMEI uuuuu...lagilah n yg paling kagum camne prebetsabu dpt wat plan nih semua tanpa pengetahuan aku (huhuhuhu confused!!!!) sure dia gi beli time hari kerja nih.

Dah settled semua nih weols mmg plan nak overnight kat sini jer skali terlupa nak booked terus fully booked lepas tuh kalut ler call hotel² lain sekitar Putrajaya, Cyberjaya n Bangi (mmg sengaja nak dekat² ngan umah jer coz windu ler nak tinggal lelama anak dara tuh kan) tapi semuanya fully booked almaklumlah mlm New year kan yg ada just Hotel Equotorial Bangi jer itupun Executive Deluxe jer........huhuhu tp demi utk kepuasan mahal pun layan sajalah sekali je kot....:)

Thankssss b.....sgt².....mmmmuuuaahhhh

Seriyes xtau nak ckp apa lagi yg leh just dok ucaptq jer banyak² kali....hehehehe......syg prebetsabu....hiksss...terima kasih banyak² coz susah² untuk buat v happy



Author's note: Nantikan n3 seterusnya psl xtvt weols kat equotorial hotel tuh bersama² ngan anak dara tuh serta nak show off adiah from my mak mertua yg mmmg terbaeeekkkkkk punya mak mertua lah......saya bersyukur kerana dpt mak mertua macam mama saya...seriyess.....mama mas luv mama sgt² (biarpun saya nih bukanlah menantu yg terbaeekkkkk sgt....huhuhu tp mama tetap layan sy mcm sy lah yg terbaik....huhuhu) n abah too...:) Hj Nasir n Hjh Banon.


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

atty's said...

sonoknya tgk uols..very romantis..semoga berkekalan selamanya ..amin ..

oneyani said...

aduh tersangat la romantika de amor..food pon tersangat la mengoda

Dee said...

happy belated birthday mas..wah..romantika gitu2..terbaek!!

lily lotus said...

happy belated birthday! romantik u! takde musician datang nyanyi2 ke..hehe

prebetsabu said...

terima kasih buat mv yg selama 5tahun ni telah menjadi seorang isteri, teman, kekasih, pompuan simpanan dan sahabat yg setia!

ooo.. nak tau camna b plan beli hadiah n organise fine dine tu?
hehehehe...

thanks buat kak nani n bro rashdan..dorang yg tolong arrange booking fine dining..

bab hadiah? takleh cerita.. tapi igt tak entry ni

http://www.masviona.com/2009/12/rahsia.html

haa itu la rahsianya.. hadiah khas utk isteri..

rasp said...

tersenyum i baca n3 nie...
u sound so happy mv...
u guys vely lomantika d'amore gitu :)
again, hepi belated bufday!

Cath J said...

Happy belated yerrrrr..... busy tahun baru tak sempat wish on time.. ^_^

zura@iwan said...

mmg romantiss abis...sm la kita...kita celebrate anibeseri mlm new yr tu...mmg candle light dinner gk la..hikss

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!