Header

Wednesday, January 06, 2010

Pekene KERANG REBUS... perghhh..

Lately ni ahkak selalu je pening2 kepala... asal petang je mula la pening berdenyut dibawak sampai ke malam..
kalau pening ada isi, best gak kan?

dan alasan pening itulah juga yg membuatkan mv.com ni agak sunyi sepi lately..
yela.. ahkak dah pening kepala.. so masa mana lagi ahkak nak membuat karangan utk mv.com..
pulak tu now zaman avin damia tgh naik rancak...
mulut tgh becok n tengah nak melasak...
so time ni la weols kene spent masa bebetul ngn dia... siang dah keje.. malam je la yg sempat utk spent masa main2 ngn dia..
anak2 kita ni zaman budak dia sekali ni je...
nnti dah besar susah dah nak manja2 terlebih kan?

main² ngn damia sampai ke tgh malam...
mata ngantuk terus tido tak dan nak autopublish..

takpe la... pelan2 kayuh.. pandai2 la aku n PS selit² masa nak autopublish mv.com ni nnti..

berbalik pada pening2 lalat aku ni..
lepas balik keje senin lepas, perut mula lapar
mmg weols selalunya dinner awal.. lps balik keje terus dinner around 6++pm

ahkak pun memanja la ngn PS.. cakap tekak ni nak makan yg ala2 best sikit..
terus dia bawak ke Village View jln Reko...

masa nak order tu, soklan best dari dia
"Eh V taknak ke order Kerang?"

aku macam terperanjat plak.. ye la aku tau PS mmg jenis tak gemar kerang or ketam ni.. dia kata tekak dia takleh terima sgt.. nnti loya

"Bukan B tak mkn kerang ke?"
"ala.. kan v penin2.. try la makan kerang.. mana tau pening tu sbb kurang darah ke...."

syahdu gak hati ahkak ni uolss....
dalam diam tetiba dia tunjukkan concern dia kat kesihatan ahkak ni. PS ni jenis mcm wat donno je tau.. aku dok ngadu2 sakit kepala dia rilekkk je... igtkan dia malas nak amik tau.. ternyata tanggapan aku salah..

sorry ye B.. terharu V tau rupanya dalam b wat style donno tu pun rupanya b tetap concern kan?
hiksss..

so menu dinner aritu..
kerang rebus, kerabu mangga, kangkung belacan & kerapu bakar berempah
makan sehingga menjilat jari uolssss..


sib baik village view ni rebus kerang dia ni bersih²... dia cuci elok..
syabbasshhhhh!!
sangat menyelerakan


kerapu yg mebeles!
sedap..!

hihihi.. menunaikan tanggungjawap mereply FB..
hiks.. walaupun ahkak kurang aktif kat mv.com lately, but sentiasa aktif fb thru bb..


jap jap nak share apa khasiat kerang ni...

KERANG jenis keluarga Moluska dikenal dengan nama latinnya Anadara Granosa, yang ribuan tahun lalu sudah dikonsumsi masyarakat khususnya warga yang tinggal di daerah muara pertemuan sungai dan laut seperti di Sungsang Banyuasin. Jenis binatang bercangkan ini mengandung protein dan zat yang berguna bagi tubuh. Bahkan masyarakat China ribuan tahun lalu mempercayanya sebagai makanan Afrodisiak yakni makanan dapat menambah gairah sex.
Dalam daging kerang menyimpan mineral berupa zat besi dan seng serta vitamin B12. Zat besi berguna untuk meningkatkan transportasi oksigen ke seluruh tubuh. Sementara mineral seng merupakan sat yang dapat merangsang metabolisme tubuh. Sementara lendir kerang ini dapat membantu meningkatkan kadar albumin dalam darah.
dipetik dari sini.
ohh.. so betul la kerang dapat membantu meningkatkan darah.. dan jugak ghairah seks? auuuuuu!!




Author's Note: Time ahkak schedule entry ni PS sibuk soh cecepat update psl birthday ahkak aritu.. hikss.. sabar la...


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

Cath J said...

sangat sedap.... I suka kerang.... kat mana tempat ni yer???

prebetsabu said...

kat jalan reko, kajang... just few hundreds meter lepas simpang komuter ukm

Ada Ayrissa said...

perhhhh...
ngidam la plak tgk kerang rebus tuuu...
khasiat dia yg x tahannn tuuu....
ahaksss...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!