Header

Monday, February 01, 2010

Avin nyerrrrr = Avin Punyer

anak dara ahkak yg suke bergaya!

Ni kejadian hari sabtu, ahkak meneman prebetsabu ke kedai moto. Untuk apa lagi dia kan tengah giler nak beli moto skrang ni. Puas dah ahkak pujuk tak lut uols ahkak pun ikutkan ajer lah dalam² dok sakit pipi pun (terkena begok lah plak) kang nanti majuk plak kata tak support hobi dia.

Walid dia sebok dok pilih moto dia sebok dok bergaya ngan speck baru. Speck tuh ahkak belikan khamis lepas at Mid Valley, meraung nak speck baru since speck lama dia dah berkurun patah. Demi anak ahkak turutkan juo, even ahkak punya pakai speck night market jer (klu kata psr malam kan jatuh lak standart ahkak kan....hehe) ada beza ke mv ooiiii???? wakaka


Dia skrang nih demand tinggi uols, nak pakai baju nak pilih sendrik. Ahkak kasi pakai baju yg dia tak berkenan leh plak dia tepis tolak tepi sambil ckp dia nak baju n suar titi moouse = mickey mouse lerrr......puas ler ahkak memujuk uols.

Usah baju nak kuar jenjalan dia pilih, baju tido pun dia pilih gak....adoyaiiii sabar jerlah. Ada satu baju tido mcm ala² maxi tuh kan yg ada gambar princess ke pebenda entah yg tuh ler yg dia paling suke. ahkak siap pesan ngan bibik klu lipat letak blakang² sket klu idak baju tuh ler tetiap malam dia nak pkai....haru betul anak dara ahkak nih.


Ingatkan baju sluar jer dia pandai pilih, shoes dia pun dia pilih gak uols. Ahkak mmg letak 2-3 pasang kasut dia dalam kete tapi uols kasut getah katak kaler hijau tuh gak ler (yg dlm picca nih) yg menjadi pojaaaannn hati dia.

Kengkadang ahkak turutkan juo kehendak dia (klu mood ahkak baik ler) klu mood ahkak swenggggg ala² bendera merah tuh ahkak guna jer kuasa veto ahkak (ahkak kan mak bonda dia....hehehe) kasi dia kata putus bonda ckp yg nih yg nih jugak.

Tapi ahkak tgk mood dia jugak ler klu agak² mood dia pun swenggggg ala² kita lupa kasi susu sebulan jer kan, ahkak ikut jer kehendak dia lantak ler baju kaler purple shoe kaler hijau pun dah tu daripada dia buat jeritan yg satu petala alam dengar baik ler ahkak layan jer kehendak dia.


Speck nih pun dia sendrik yg pilih, dalam banyak² tuh ahkak ngan prebetsabu ada kasi yg kaler terselit² hijau gitu kan tapi dia nak yg ini gak uols.....layannnnn kan ajerlah janji dia happy kan.

Baca n3 ni gak kalau uols tak nak rugi!


Ini pun masa ahkak dok type n3 nih dia nampak picca dia ngan speck nih kan dah memekak↓l dah ni soh turun amik speck dia dalam kete.

Tak kuasa ahkak noq! Nasib baik ler walid dia ada dok melayan dia, ahkak pujuk dia senang ...kasi umpan ler dulu...ckp je


wait ye, saba....nanti bonda bawak avin gi main kat taman playground ye

agak² dia dah angguk tanda setuju, ahkak sambung balik

bila-bila

lol......ahaksss

wat masa nih ok lagi ler dia tak paham lagi maksud bila-bila tuh....wakakaka

Kang klu ahkak ckp esok kang tak bawak esok kang rasa bersalah lak kan.....hehehe. Tak berani ahkak nak berjanji klu tak pasti leh tunaikan ke tak

Tapi kan budak² nowdays cepat betul pandainya kan.....banyak terdedah kecik² lagi dah tau itu ini itu ini....kita as a parents kena banyak ilmu n pandai main psikologi gitu.

uols rasa????



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

rasp said...

hehehehe ada plak sambungan 'bila-bila' tu ek...
sib baik dia lum paham...

tuberose78 said...

sama lah ngan safiyyah.. pandai pilih baju apa yang bekenan di hati.. layan kan ajer la... :)

Kaseh said...

haha avin2.. dha pandai pilih baju sendiri eh.. sok kena ada special closet utk dia ni..shoes closet.. complete.. lahai..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!