Header

Wednesday, June 02, 2010

Jika isteri menangis dihadapanmu..


Sehari dua nih ahkak dtg semangat nak CnP email jadikan as a n3 lah plak smlm psl hobi kan rini lak pasal kisah nih ha....:)

Uols baca jerlah eh nih kawan blogger ahkak yg email ini....thanks Mala. Ni masih panas² lagi nih kata org tuh hot from d oven gitu nih...jom share!!!!

Ahkak baca nih mula lah nak menitik air mata....huhuhu tapi bak kata penulis nih lah wanita nih kan kuat..."Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..."



Jika isteri menangis dihadapanmu….

“hargai lah ia sblm terlewat…”

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,

itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!


Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu.

Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2, jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.

Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …

Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”

Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..

TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..

SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .

PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..

Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .

Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..

Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal…

Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…


Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk begitu berHARGA… Dan sangat berHARGA.



Author's note: Heyyyy Ladies...jom kita goncang dunia dgn tgn kita nih....Awas lelaki jgn tunggu sampai wanita beraksi.....sbb takut jd mcm lirik Heyyy Ladies nyanyian Rossa nnti klu wanita beraksi dunia akan hancur!!!!!


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

SyuQ said...

tersentuh hati membaca tp x sampai ke dalam mungkin sebab tak beristeri lagi kot... he he he

apa kata suami plak lps ni? :-)

Anonymous said...

isteri dan suami adalah dua insan. Manusia hamba Allah.

Pabila bergelar insan, maka setiap insan ada sikap lupa dan masing-masing punyai perasaan. Jangan dihadkan perasaan ingin dibelai dan diambil berat itu hanya terhad pada si isteri, kerana si suami juga ingin diperlakukan sebegitu. Ramai isteri yang menganggap hanya suami perlu melayani si isteri, emosionally dan juga mentally, sehingga dia terlupa bahawa suami juga perlukan perhatian, sama seperti isteri.

Akhir sekali, harus diingat,isteri adalah di bawah suami, tiada redha suami maka tiadalah redha Allah. Tidak akan terjadi para isteri sama taraf dengan para suami.

Dee said...

sungguh bermakna emel ini..

El-Zaffril said...

Wah akak... mahu hey ladies sama abg prebetsabu ke?

Uncle Dol said...

blom ada isteri lagi.. tak tahu nak pegang tangan sape..

I-sya said...

kak... izin CnP yer...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!