Header

Tuesday, June 29, 2010

Tupai² di Bangi





Malam ahad kemarin lepas amik prebetsabu kat airport tuh kan, weols trus terjah utk mengisi perut.

Ahkak sajes prebetsabu makan kat Tupai-Tupai nih(tupai² nih glemer gak kan). Ada branch baru bukak kat bangi jalan nak ke UKM tuh, dah agak lama prasan depa dok letak "Akan dibuka" n now dah bukak kan harus ler weols gi menerjah kan.

Tupai² yg kat KL nih (ala yg kat DBP tuh ler) dekat² opis hour ke idak ler plak terasa nk pergi....hehehe

sebagaimana biasa (wahhh ayat sastera disitu) jika pertama kali, ahkak pasti akan bergambar sbb klu dh byk² jemu gak nk snap picca kan (kdg2 ada gak prasan Angelina Jolie....so snap lah byk² kali....ngeeeeee!)


Ini dia punya menu book, kat tupai² nih semua aksesori yg ada semuanya di tempah khas n yg pastinya ofkoz lah replika squirrel (eh prasan Jolie lagi lah...terckp omputih laksss) sudah pastilah tupai uols, astray pun tupai....pasu² bunga hiasan pun tupai....siap ada tupai idup lagi dalam akurium tuh uols.

Avin Damia sampai tak nak balik uols dok main ngan squirrel tuh....puas mengajak balik xnak balik nasib baik dia tak berguling atas lantai tuh....huhuhu (takut kot nak wat peel sbb walid dia ada....hahaha). Memula weols dok panggil² squirrel tuh dia pun belasah panggil squirrel gak uols last² weols ckp lah avin nih lah chipmunks yg avin suke tengok DVD tuh terus dah lupa dah nak sebut squirrel terus dok panggil hye chipmunks.....bye chipmunksss...hahahaha lawak²

Apa yg weols makan....makan biasa² jer coz prebetsabu still kenyang katanya coz dh makan dlm flight kan (kenyang² pun nasik adalah harus tidak boleh ditinggalkan) so weols order yg lite² jer lah


ini apa entah namanya....nampak mcm telur dadar tapi bukan. Regenya if im not mistaken adalah RM13 (coz sy xpernah nk ingt rege² makanan n what so ever nih) ditambah lagi prebetsabu yg order so lagi ler ahkak tak tau noksss

Memula prebetsabu nk order telur dadar jer but katanya telur dadar xde yg ada telur nih jer....nama dia mcm ala² omputih nye nama lah

ini ahkak mv uols yg punya nasi goreng black paper.....mv kasi b+ jerlah coz so so jer rasa dia

yg nih sup kosong dia...syedappp...so mv kasi a...sdp sbb mv suka sup yg xde bau hangir² n jugak sup yg tak terlalu oily

Ada lagi makanan prebetsabu but xsempat ahkak nak snap uols. Avin damia konker lak dgcam ahkak tuh tau. Dia sebok dok snap sana sini. Ahkak terpaksa kasi ngan paksa rela uols....huhuhu ahkak risau giler dgcam tuh terlepas dr tangannya...huhuhu (dah ler kali ke-2 dah beli model yg sama dlm masa xsmpai 2 bln....owhhh jahat owhhh sesapa yg curik dgcam ahkak tuh!)

Habis semua benda dia snap tau....siap ckp kat weols ok walid smileee...peace. Bonda diam avin nak amik gambar....huhuhu sabau jelah uols.


yg ini bonda dia yg snap......utk menjaga hati dia sbb bonda dia nk cecepat simpan dgcam nih nak sorok dari dia....hahahaha

Alhamdulilah kenyang ler makan kat tupai² tuh n restorannya sgt besar n agak luas makanya ia sesuai utk menjadi tempat kita sekeluarga makan² kerana tempatnya adalh cozy makanya kita n anak² kita juga selesa untuk bermain².....hehehehehe

Oklah kesimpulannya (ahkak cuba utk membuat karangan budak derjah 2...hiksss) jika saudara saudari hendak makan di tupai-tupai silalah makan di sana. Petanya saudara saudari carik ler sendrik (ala xkan tak tau kan carik jer signboard UKM).....heheh.ok itu saje yang saya mampu tulis saya dah kira patah perkataan nih dah seratus lebih agaknya jadi sudah memenuhi syarat....hehehe


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

Cik Wanie said...

wah,
kat bangi skg pun dah ada restoran tupai2,
rasanya sama x mcm kat tupai2 KL???
dah lama x pegi bangi kan...
rindu sgt2 pada bangi:)

El-Zaffril said...

Tak pernah trylagi tupai2... huwaaa....

masviona said...

wanie, haah bangi dah ada tupai2 lah wanie....meh lah jln2 bangi bukan stakat tupai2 cipan pun kita leh makan....eh leh ke makan cipan....hahaha

el, try lah dekat je kan bangi....xyah trun kl lagi...hiksss

Cik Wanie said...

cipan???
hahahahaha,
bole mkn ke cipan,
kak mas nie ada2 saja:P:P:P

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!