Header

Thursday, October 21, 2010

Antara Kristal n Grand Mahakam

Apakah Kristal (bukan kumpulan kristal mahupun LAN vokalis dia tuh eh) dan apakah pula itu Grand Mahakam???

Oklah uols sebenarnya itu dedua adalah nama² hotel di Jakarta Indonesia ye uols. Ini jugak sbnrnya adalah n3 yg dh berjanggut (janggut tuh dh beruban dah kot...lol). Oleh sbb dia dh lama sgt kan ahkak mls dah nak recall balik the exact date but if im not mistaken nih anta bln april n july lah.


Actually nape tetiba ahkak nk post psl bendalah nih coz now ahkak ngan prebetsabu dok bz wat research pasal bandung coz insyaallah next month weols nk g sana but satu hapa pun xwat preparation lagi kan.....huhuhu weols mmg camtuh last minute punya preparation dah tuh asyik membizi ngan hal lain jer. 

Yelah uols now semua keje nak kena handle sndrik helper kan dah xde maid ku kan sudah lari dah lama giler dah kan....huhuhu. So semua benda pun nak kena handle sndrik je, hal keje lah hal rumahtangga hal anak lagi...huhuhu. Weols nih kan jenis yg tak suke nak menyusahkan org, yelah dari kecik dah diasuh camtuh kan.

Ni ahkak nk review psl hotel yg ahkak dok dulu lah satu kat Blok M area (ini kawasan hot kot ramai artis² terkenal indonesia n para hartawan n jutawan yg dok sini), Hotel Kristal. Tapi masa tuh ahkak dok kat apartment dia coz masa tuh dtg ngan bos n jugak bos our partner pun ikut jugak. So my bos dok ngan bos partner jv co tuh lah apartment dua bilik pastu ahkak lak dok ngan wakil dr co jv tuh ler...aprtment 3 bilik...itu coincidentally jer la dpt 3 biliknye apartment coz ahkak request non smoking punya skali non smoking punya bilik dh xde yg 2 blk punya kan....kiranya im lucky lah masa tuh

 Tapi masa nih syg xsempat nk snap banyak pun coz rushing nak g meeting sana sini pastu satu² tempat meeting lak jauh² daerahnye....huhuhu. Tu belom masuk ngan macettttt nye lagi kan kat kota jakarta tuh.

ni master bedroom. Toilet dlm bilik nih best giler....bilik dia apatah lagi kan

bilik jelah ahkak snap ye

ni ahkak suke patung nih coz dia mengingatkan memori sweet lg romantis ahkak ngan prebetabu !
Bistu xkan g bulan madu ngan org lain plak kan ofkoz ler ngan prebetsabu gitu kan...hahaha. Masa weols g honeymoon yg entah ke berapa kali entah kat BALI.....bali mmg tempat yg sesuai utk g bulan madu gitu. Serius!!!

Ini plak swimming pool area yg ahkak snap dr lobby hotel je
Ok kat bawah nii plak semua picca yg ahkak snap masa kat Grand Mahakam Hotel. Dengar kabarinnya hotel ini adalah hotel yg menjadi kegemaran siti nurhaliza jikalau dia berkunjung ke jakarta.

Dengar kabar jelah erk uols, kebenarannya enggak dpt lah ahkak pastikan kerana cerita ini pun staff dihotel ini jugak yg kabarin sama ahkak...hehehe

Tapi kalau mengikut selera ahkak lah, ahkak mmg suke ngan hotel nih pun....Best sgt!. Best sgt sampaikan welcoming drink dia yg biasa tuh....masa tuh dia bg air tea ngan buah laici ahkak minum sampaikan nak mintak lagi satu gelas....hahahaha.

Memula masa staff dia kasi kat ahkak ahkak ckp no thanks! (Eceh kononnya berlagak lah ek ko mv!!!). Eh eh wait² uols bukan berlagak tau tp ahkak was² kaler lain mcm je kan so ahkak takut ler mana ler tau kot² ler dia tgk muka ahkak ngan mata sepet² muka² bambam tuh kot ler dia ingt ahkak nih dtg dr china ke or datang dr mongolia (kot² dia ingt ahkak nih sedara mara altantuya ke kan ** alah indon n malaysia bkn jauh sgt lgpun skrangkan dh globalisasi semua thru intenet kan) ke kan so dia kasi liquor kat ahkak kan mampus ler ahkak kan minum air kencing setan tuh kan...huhuhu

So ahkak pun wat ler muka yg plg cool tp plg cute tanya dia "anyway miss, what type of this drink?". Dia pun reply "owh this is tea with lychee, madam. Do you want this, madam" owhhh selamat. Pastu barulah ahkak amik then minum.

suasana dlm bilik dia

katil king size ngan cadar yg lembut bagaikan sutera

lemari nih tempat simpan snack n tid bit n tv

ada mini freeze jugak.
side table
study table
sinki yg cute n exclusive
ini bunga betul² eh uols...bunga idup nih

Author's note: Tak sabarnye nk g bandung next month...:)

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

rasp said...

lama tak tinggal jejak kat sini...
slalu singgah baca je tapi harini tinggal gak jejak coz terkenang kisah dolu2...
grand mahakam mmg best kan sis...
katil dia...oooo best titon..
hotel dia pun cantik kannnn

cikmin said...

viona..nanti jangan lupa makan Durian Bakar kat Bandung..kasi review sket..eh..Viona dah pernah makan ke Durian Bakar?

masviona said...

rasp;
hehehe...yeke sis. sy pun masuk blog sis tp jd silent reader je...:)
yup grand mahakam mmg syok kan sis

cikmin;
durian bakar sy belom pernah try lagi...next month sy g bandung nnti sy try carik...sedap ke cikmin?

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!