Header

Friday, October 22, 2010

Madam A & Miss V

orang tua-tua kata, kalau anak kita tu nangis je doploh empat jam, maknanya ada yang tak kena la tuh kan?
especially selalu dikaitkan dengan nama yang diberikan..
orang kata, tak serasi dengan nama.. nama tu panas bagi dia kot?

sebab tu la ada cerita macam Ahmad Albab...
kekekee..

eh akak aku si Tuberose tu pun ada nama timangan time kecik² dulu sebab dia tu cengeng (korang tau tak apa itu cengeng? kuat menangis lorr)
ekekeke.. nama timangan Tuberose ialah Intan.. kekekekeke intan payung..

Nama yang glamer utk jadik nama timangan antaranya lah kan... Atan keekeke 

So kalau kita aplikasikan pengalaman orang2 tua ni, makanya sampailah masanya untuk kitorang memberi nama baru terhadap keluarga terbaru mv.com ni..
si Merpati Putih..

Dah kecoh kat Perodua pasal kes si Merpati Putih tu even sampai sekarang kes tu masih pending...
Mungkin nama Merpati Putih tu berat sangat utk dia kot? kikiki..

lagipun dari awal2 dulu lagi CEO Mv.com kita ni dah cakap kat aku nama Merpati Putih ni sementara je..
so kita tukar lah nama.. now kita panggil dia Miss V lah!

Sesuai lah ngn nama Masviona... kete yag suci putih gebu comel tu kita panggil Miss V ;)

Even Miss V banyak masalah quality pun, nak tak nak, dia tetap keluarga mv.com..
buruk² pun, dah jadi harta sendiri.. ye dak?
kita share kisah duka nestapa n experience kat dalam ni utk jadi pedoman bg orang lain.. leh jadikan sebagai kayu pengukur.

So, cukup seminggu Miss V ngn weols..
dah berdebu dah dia.. habis tak nampak gebu lagi.. tak nampak suci dah..
suci dalam debu plak dah
makanya dia bersama Madam A semalam telah mendapat rawatan penyucian.. ekekke kasik cuci la bebeehhhhh!


Sesi suaikenal dgn lebih rapat bagi Madam A ngn Miss V
ni first time dua-dua kete ni berpeluang beramah mesra parking sebelah2 sambil diusap manja oleh pekerja carwash tu!

basuh sudah.. now masanya utk lap and vacum!

hah.. kembali suci gebu dah si Miss V!

ni merupakan kali pertama Miss V kene cuci..
Orang juga kata, kenderaan kita ni ada perasaan kan?
so harapnya duhai Miss V, dgn layanan mesra dari kami ni, harapnya dikau merasa diri tu amat diterima dan dialukan ke dalam keluarga mv.com
tak perlu la lagi ko nak duga kami.. nak merajuk2 rosak sana sini.. nak tunjuk perasaan ke apa ke..

tak kira la ko ni kecik ke besar ke.. ko adalah ko..
sorry la kalau kekadang tu memang la kitorang tgh drive ko then secara tak sengaja ter compare ko ngn Madam A.. biasa la tu kan.. ko jgn la amik ati..

Dah lepas ni jgn nak rajuk2 wat hal plak ye!
We love u!
dan jugak kawan2 reader masviona.com pun pasti sayang kat ko jugak!

ok kawan2.. pasni kita pakat2 if jupe myvi putih plate 1445 n bumper belakang ada stiker I ALWAYS FOLLOW MASVIONA.COM tu, kita pakat2 senyum kat dia.. if tgh parking, korang belai2 la dia sekali..
Miss V ni manja!

;)


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

atty's said...

lor awat tak ajak semlm , leh cuci kete jemaah sekali ..ekekeke..

masviona said...

atty,
la yeke...lenkali mas ajak eh kty...:)

iena hamdi said...

mas.. lepas ni leh dating2 paking sebelah.. (SE edition eh?) heheh

kak ty.. kami serupa.. dia miss V iena nyer cik V.. muahahahhahaa

p/s: kalau jumpa putih2 gebus... 7178 ngorat la sekali yer.. nak gak kena belai2... ahaks...

masviona said...

iena;
boleh² apalah salahnye...:).jom!!

MyZone~theUn4given said...

..sayangnye kat kete ye...:)

PutraRocker said...

myvi open kl-genting jom..wakakak

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!