Header

Friday, October 29, 2010

Setiap hari kita doa, moga dimakbulkan!

Bacaan antara 2 sujud ni.. mendalam sungguh maknanya!
kekadang kita tak hayati pun makna disebalik doa2 yang kita baca..
even surah Fatihah tu pun makna dia.. perrgghh...


Rabbighfirli warhamni wajburni warfa'kni warzuqni wahdini wa'afini wa'kfu 'anni.

Meaning :
'O Lord, Forgive me, Bless me, Rectify me, Raise my status, Give me my Sustenance, Guide me, Strengthen me and Pardon me'.

(robbirfirli) : [ampunilah aku]

(warhamni) : [kasihanilah aku juga rahmati aku]

(wajburni) : [tampungkan kekurangan ku]

(warfani) : [angkatkan darjat ku]

(warzuqni) : [berikan lah ku rezeki]

(wahdini) : [berikan pertunjuk pada ku]

(waafini) : [berilah ku kesihatan]

(wafuani) : [maaf kan ku]

bacaan yang dibaca ketika duduk antara dua sujud solat iaitu rukun sembahyang yang ke 8 antara 13.

So lepas ni boleh la kita menghayati bacaan kita ni dari dalam hati!

Moga dimakbulkan!

* Aku nak petik makna surah Al Falaq : I seek refuge with Allah the lord of the daybreak from the evil of what he has created and from the evil of the darkening night as it darkens and when the moon goes away and from the evil of those who practice witchcraft by blowing on knot and from the evil of the envier when he envies. 

Amin

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Hezesuze said...

gud info..thanks 4 sharing

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sharing is caring
gud info
kadang2 kita terlupa and tak peka ngan apa yg kita amalkan

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!