Header

Thursday, December 30, 2010

Mertua vs Menantu di Belanga

Kelmarin, saya lunch bersama² parents in law saya....:)
Citernye mama n abah kebetulan datang shopping kat Mid Valley so dah alang² tuh terus depa call saya coz opis saya kan sekangkang kera je ngan Mid Valley Mega Mall tuh.


Nasib saya baik ritu coz masuk² je The Gardens terus dapat parking...hehehe. Formulanya senang je saya memang tak kan hiraukan update status parking kat luar tuh even LED tuh dah cakap semua Zone dah FULL yang tinggal hanya Zone Premier but saya masih lagi ngan slumber je masuk gak then terus menghala ke tempat yang dituju...hehehe. Kat sana insyaallah parking selalunya bersepah......:)

On the way nak gi jupe mama n abah tuh saya dah pesan kat supervisor Belanga (belanga nih mmg one of the my favvy restoran pun) mintak dia book kan meja untuk weols bertiga coz mama n abah tunggu saya kat depan McD je. Bila weols sampai je, supervisor tuh terus tunjuk tempat weols kat belakang.....senang kerja kan.

Sebab apa saya suke Belanga... pertamanya sebab belanga tak terlalu crowded (tp fakta ini sudah tidak boleh diterima pkai lagi sekrang) coz mungkin jugak Belanga nih dah glemer maka ramai oarang yang nak try test. 

Saya ngan prebetsabu memang jenis yang suke try tempat² makan yang n best² n pelbagai n tetambah yang baru dibuka. Istilah  BEST (best = makanannya sedap n worth it ngan rege) kat sini penting buat weols coz weols tak suke tempat yang glemer semata² tapi sebenarnya indah kabar dari rupe. So best kat sini maknya best = sedap kat tekak dan selera weols berdua bukan kat tekak n perut orang lain.

Keduanya, tempat dia tenang sedikit n agak cozy lah buat weols (tapi skrang dah agak cramp sdkt tp stilll ok) coz bilangan krusi n meja telah ditambah mungkin untuk menampung customer yang semakin ramai kan. Pilihan tempat yang indah n mendamaikan mmg penting buat weols coz weols kan ada anak kecik yang akan dibawa kemana² saja walaupun ketika ada bibik coz suke anak didepan mata. Deko kat dalam tuh pun cantik...simple but menarik...:)

prebetsabu dulu² sempat kasi idea kataya dia berkenan ngan rak yg digantung dr atas tuh n tanya pendapat saya apa pandagan saya if nak apply kat rumah weols....hiksss
 
masa nih weols dh habis makan dah pun
Kebetulan that day, Adik Abah, Acik Asmah juga ada kat Mid Valley so sempat lah weols berjumpaan then bergathering kat situ.

Acik Asmah ngan anaknya Anis
Acik Asmah nih baru je retired. Adik Abah ini bekas cikgu besar dulu so now dah pencen dah tak kerja lagi so banyak lah masa dihabiskan untuk anak² dan cucu² jer kan.

Walaupun sempat berjumpaan sekejap sahaja tak mengapalah janji dapat gak jumpaan coz Acik Asmah datang pun ada urusan lain teman hubbynya wat hair treatment gitu...:)


Tapi alhamdulillah masih sempat lah weols bertanya khabar dan beramah mesra...:) walaupun sekjapan cuma kan....xpe ada rezeki jumpe lagi kan.

Ok kali nih saya nak share apa yg saya suke makan kat sini coz belanga nih dah selalu sangat kuar kat mv.com (tp selalunya live posting jd sgtlah ringkas kan) dan jugak kat fb or twitter saya tapi jarang sangat saya berkesempatan untuk buat full review kan....huhuhu tak sempat lah uols....uhuksss.

pertama sekali ofkoz nasi kerabu wth ayam percik nih....the best nasi kerabu in town! (nasi kerabu mmg makanan kegemaran saya pun) tapi hari tuh saya makan nasi kerabu wth ikan bakar coz ayam bahagian dada dah habis
Ada lagi satu fakta yang saya nak share ngan uols saya nih tak suka makan ayam kat bahagian lain terutamanya peha n wing....huhuhu. Part dua nih memang saya akan tolak ketepi dulu.....reason???? xtau kenapa tapi mmg tak suke lah.

lompat tikam
nasi dagang wth ikan tongkol....ini mama yg punya.
 Asalnya mama order nasi tumpang ngan ikan tapi ikan dah habis so yg tinggal lauk udang je so mama tukar nasi dagang nih. Saya nih walaupun asal dari kelantan tapi saya tak suke sangat nasi dagang tapi ritu masa my parents datang pun saya bawak depa makan sini jugak.

My mum n my dad puji cakap sedap n ada jugak my friends yang cakap sedap so rasanya mmg sedap lah coz saya tak pernah try lagi lah so far coz asal datang sini je nasi kerabu dia sentiasa memanggil² saya kalau saya rasa tak berapa lapar barulah saya amik menu biasa² je.

Lepas makan² tuh terus lah saya bergegas balik opis semula n mama ngan abah plak sambung shopping lagi....:). Saya pun tak sabar nak shopping sebenarnya tapi tulah....huhuhu.....**Bila gaji nak masuk nih???? uhuksss


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

Softtouch [Hanim] said...

samalah..sy pun suka tang ayam...xpernah cube belanga nie..

Softtouch [Hanim] said...

salah...suka tang dada ayam...sory

masviona said...

hanim,

tulah saya mmg suka tang dada je sbb kat situ daging serat xde lemak...saya xleh makan daging yang ada lemak n daging dia lembik²...tekak nak termuntah balik klu termakan...huhuhu

try lah kat belanga nanti hanim klu awak pengemar nasi kerabu...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!