Header

Friday, December 03, 2010

Ron95, Diesel, LPG and Gula Naik Harga Lagi

Siang tadi masa memula dpt tau pasal kenaikan semua benda nih, saya ingatkan sekadar normal rumours je kan. Sekali petang tadi member ping kat bbm kasi tau mlm nih berkuatkuasa.
Pastu terus lah bergegas bukak browser search sana sini nak dapatkan kesahihan kan. Sesambil tuh tgk kat twitter kat fb semua status member2 semua dok kecoh pasal nih kan.....huhuhu so maknanya betul lah tuh.

Aduyaiii sangatlah berkecil hati (berkecil hati jelah pun yang termampu kan stakat nih....hahaha). Yelah baru je tak sampai seminggu Ron97 naik rege tetiba plak Ron95 pun gediks gak nak ikut sama naik rege. Alahai PM, Dato Seri Najib Razak mana janji2 manis mu yang berjanji dulu kata Ron97 mmg ikut pasaran dunia but Ron95 masih mengegalkan subsidi....huhuhu. Now mana subsidinye Dato' Seri???

Rupanya bukan hanya sekadar Ron97 n Ron95 yang naik harga uols, ada 4 benda yang turut naik rega sama2, Diesel tak ketinggalan LPG (Liquified Petroleum Gas) dan jugak gula.....huhuhu ** so lepas nih confirm rege teh tarik pun turut akan naik rege....adussss!

sumber drp Malaysiakini


Mungkin orang2 kaya (mcm pak2 menteri ke mak2 datin ke dato2 ke kan) kat luar sana akan akan ckp ala apa salahnya naik 5 sen jer pun bukan banyak mana pun kat celah gigi je kot 5 sen tuh. Ataupun paling komen mereka2 akan komen ala bukannya banyak sangat paling tinggi yang naik pun rm0.20 sen je pun. Alaaa 20 sen tuh nak beli candos pun dah tak laku dah sekarang nih kan...so apa ada hal kan....huhuhu

Tapi bukan untuk kami2 org2 biasa nih....huhuhu. Mmg lah nampak mcm xde nilai tapi if kita betul2 buat perkiraan....ermmm besar gak tuh n bakal memberi efek yg besar gak lah dalam kehidupan sehari2 kita kan. 

Lagipun jika kita berpikiran jauh dan memikirkan rentetan hal yang akan terjadi selepas kenaikkan ini...huhuhu parah jugak tuh. Mesti lah semua peniaga pun akan menaikkan harga barang mereka. Bak kata siti nurhaliza Percayalah.....confirm barang2 lain pun akan naik gak lah lepas nih...huhuhu
Dah lah akhir2 tahun nih kan banayk duit nak pakai buat persediaan anak2 skolah semua kan.....tidak kah kerajaan pikirkan itu semua....huhuhu.


P/s: so cepat2 gi isi minyak sekarang!



Author's note: Mungkin jugak sudah tiba masanya saya perlu mendaftarkan diri ke Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia....daftar nak mengundi....hahaha. Umur dah berapa baru nak daftar kan (kantoi2...hahaha) saya daftar bukan nak mengundi tapi nak bertanding...hahaha ok tak uols???. Nak bertanding jadi wakil rakyat pastu nak tentang kenaikan harga minyak???? hahaha boleh tak??? ** mode: barangan lebih lah ko masviona oooiii



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

ZanaNordin said...

alaaaaa naik lagi ker...
5 sen pun...kalau di kira2...di congak2.....impaks dia sangat besar utk belanja sebulan...huwaaa.....budget isi minyak kereta kena lebihkan lagi ler gamaknyer...

Hezesuze said...

aduaaii kesian kt abg pomen weols hehehehe....

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!