Header

Wednesday, June 15, 2011

Dah Berkenan sgt dah nih

Ahad lepas kan team masviona berkesempatan berjalan ke rumah sorang sahabat ni.

Masuk2 umah depa jer, saya terpegun  #terpana jiwa n raga ahkak nok! dgn design landskap kat rumah depa ni.

gambar yg diambil dari jarak jauh secara zoom in jer....segan plak nak amik gmbr dr angel yg betul2....hehehe

Bukak2 pintu je mata saya dah terjatuh hati ngan bunyi deruan air drp jatuhan fountain yg berbentuk ala2 mcm batu giling kot if tak salah ahkak

Sgt2 lah idaman hati saya uols. Dulu kt rumah manis rumah saya pun pernah gak saya buat deco letak fountain kat dalam. Masa tu mood rajin masa awal2 masuk rumah, avin damia pun xde lagi.
Avin damia mengedik soh org amik pic dia but bila kita nak snap je dia tutup muka....hahaha

Pastu pernah buang kejap #biasalah hobi awal2 masuk rumah adlh menukar susunatur rumah hmpr sbln skali...haha...skrang 3bln skali pun belom tentu kan.

Pastu masa zaman2 berbibik2 tu, pernah gak letak kat luar rumah siap bela2 ikan lagi #owh ahkak mmg suka ikan uols. Pastu skarang ni bibik pun xde anak dara pun tengah melasak ikan pun dah mati terus basuh n simpan kat bilik stor je mini fountain tu...hehe

Tapi bila tgk kat rumah member weekend lepas tetiba je membuak2 niat nk buat balik...haha tp nntilah now bz sgt ngan keje ofis ngan xtvt itu n ini sampaikan kdg2 tak sedar masa berlalu...huhu #ok ada skt kehoveran disitu...xpe2 ahkak sedar diri..hiksss

Raya dah dekat ni leh la start2 nak plan deco2 rumah tp rasanya saya tahun ni xde buat perubahan besar sgt kot coz byk pitis dh spent utk holiday sana sini....huhu  #sila salahkan air asia sbb byk sgt buat promo sepuluh sen lah sepuluh hengget lah 
Padahal xdelah semurah macam tu pun pandai betul Datuk tony fernandes ni buat tektik mengaburi mata kasar kita rege lps dh cmpr surcharge lah corbon charge yg baru2 di introduce ni mcm2 kan...lps dah tolak tambah cmpur bahagi discountnya seciput je pun...huhu. Ada lah murah sket but the different tuh idok ler jauh bebenor kan

Makanya dgn itu budget saya sudah agak menipis utk mendeco2 rumah tp manalah tau kan kot2 ada durian runtuh memanakan rezeki anak ke Allah nak kasi kan...hehe.

Ada rezeki lebih leh la saya deco2 rumah buat laman tambah tukar landskap baru ke kan...hehe berangan tak salah kan...free je pun lagipun dr angan2 lah kita cuba berusaha kan

Sbg kenangan nak tepek gambar fountain kat rumah manis rumah saya dulu hehehe.

alamak tak jumpe plak gambar lama tp xperlah uols terjah jerlah n3 kat bawah nih n3 lama...hehehe

Terjah jgn tak terjah... n3 Projek Hijaukan Laman Anda nih


Owh how I wish.....I can.......lalalalala!




Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Gieyana said...

mak pon suka gak nok! Perghh..seyes mmg mengasyikkan kalau dgr alunan air dr tmn mini nie..

masviona said...

Gie,

yup betul tuh je best ngan dengar bunyi2 an mcm tuh kan....sgt lah mendamaikan pastu tambah lak ngan dpt tengok ikan berenang2 kan...alahaiiii sgt2 lah tenang jiwa rasa sat rasanya

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!