Header

Wednesday, September 14, 2011

Ketam Lembut dan Kari Sembilang di Kuala Gula


Tiap kali weols turun Taiping (read: Tepen) tak pernah tidak weols menyinggah kat Restoran Terapung kat Kuala Gula nih untuk makan menu glemer kat sini Ketam Lembut. 

Dulu2 prebetsabu lah yang teringin sangat nak makan ketam lembut nih now dah jadi mcm kewajipan plak asal singgah tepen mesti nak gi ketam lembut nih.

My kakak ipar kamceng ngan tokey restoran nih so tiap kali weols nak datang mesti dia akan order sesiap apa yang weols nak makan so bila weols nak datang tak yah tunggu lelama makanan dah ready lah.

first time berkesempatan amik gambar kat sini....selalu asal sampai je terus ingat nak ngap ngap je....nom nom nom gitu kan....gambar nih semua tolak ke tepi

with my Bonda n anak buah


 Kat sini sgt meriah bila malam2 walaupun banyak nyamuk....hahahaha #avin tak habis2 komplen banyak nyamuk

Meriah kerana ramai orang yang datang n meraih jugak kerana ada karaoke #liplapliplap lampu dia nyah

tempat dia kalau dari luar nih nampak agak serabut tp nak expect camne lagi kalau dah dekat kuala gini kan..mcm tulah jugak keadaannya kan

sementara menunggu ahli kariah yang lain sampai
  
Malam tuh weols booked 4 meja untuk weols je....maklumlah family besar kan...ini baru berapa kerat je yang join nih.


Antara menu santapan weols malam tuh yang sempat disnap...lepas tuh tak menang tangan nak snap coz kejap kang anak dara tuh nak gi toilet lah kejap nak tengok sea water (baca: air sungai. Malam2 pun usaha jugak depa nak tengok walaupun bukannya nampak sangat kan tapi kenangkan anak2 kecil turitkan jugak lah drp mood depa terhalang nanti lagi mcm2 depa buat nanti.



ikan siakap bakar

kari ikan sembilang....mavelessss lah sgttttt!

udang celup tepung...oklah biasa2 je sbb terpung dia keras

tom yam campur

kerapu sweet sour ke 3 rasa entah lah tp sgttttt2 sedap.....mmg heaven giler n mmg taste saya lah ikan nih

ini ketam normal

Dan menu yang disebut2 dari tadi tuh...ini lah dia. KETAM LEMBUT masak 3 rasa...rasanya klu tak silap lah dah lupa dah

harus diletakkan dalam banyak pinggan sbb senang nak bahagi2...:)
Makan nih senang jer terus leh ngap ngap masuk dalma mulut je xyah lah sesusah nak kena berhammer berpenukul segala bagai just semata2 nak makan ketam....huhuhu

umur adik nih baru 3 tahun tp tengok dia punya badan punyalah semangat kan....hehehe

  Sesapa yang ada fb saya tuh, ingat tak saya ada upload gambar avin sok meriba sorang baby umur 3 bulan haaaa....yang inlah kakak dia....hiksss. Ini macam leh create pepatah baru..... Like sister like brother!



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

~~zAnAfAhMi~~ said...

tak pernah lagi makan ketam lembut, kalau ada kat sini, nak jugak merasa sb akak malas nak kopek, gigit, kongkang kulit ketam....menyusahkan.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!