Header

Tuesday, September 09, 2008

Akhirnya aku mengalah..

Lembu berpegang pada tali......

mulut aku ni suatu ketika dulu pernah terhembur ayat2 janji akan benti rokok...

tp sampai skrg still jd hamba rokok lagi...

selama ni aku ego... aku dikelilingi kawan2 n client2 yg smoker.. aku rasa tak cukup sifat klu dok sembang2 ngn dorang tanpa rokok... rokok menjadi pengerat kemesraan kami...

tp aku lupa, tiap ari aku hiris hati viona... tiap ari aku bakar rokok tu, tiap ari juga aku membakar dan menghangatkan perasaan benci dia pada aku...

dan sbb tu jugak viona byk kali sentap..

aku tau dia kecewa ngn aku...

so kali ni aku nak bgtau public...

aku sayang kat wife aku...

aku sayang kat anak aku..

aku sayang kat famili aku..

and aku sayang kat diri aku...


so aku STOP !



09/09/2008 - HARI PERTAMA TANPA ROKOK....
Camna?

2 Comments Uols:

IdungPanjang said...

duhai prebetsabu & masviona,

dah lama aku menyepi dari mengomen dalam blog korang ni. tp aku tetap ada.. silent reader.

dan aku dah lama ikut blog masviona ni sejak tahun2 lepas lagi.

bole dikatakan aku macam dah kenal dengan korang.

bermula ngn blog ni macam idup segan mati takmau, sampai skrg tiap hari berbondong2 entry korang publish... dari korang takde Damia sampai damia dah besooo...

dalam rumahtangga biasa la ada asam garam.. kene ada give n take.

bagus la prebet ko dah decide nak berenti merokok demi keluarga ko, demi diri ko. kesian kat viona hari2 makan ulam jantung mengidam ko berenti rokok.

dah lepas ni aku doakan moga prebetsabu berjaya dgn cemerlang gemilang dan terbilang untuk berenti merokok. jgn gaduh2. aku tgk entry prebetsabu tang sajak2 tu mcm korang selisih faham jer.. ye tak? haha nujum IdungPanjang.

prebetsabu said...

eh eh..idungpjg...

igt ko dah tak jengah blog wife aku ni lg.. huhu rupenye ada lagik...

ye dlm umhtangga mmg mcm2 dugaan.. dlm 4 thn bergelar suami isteri ni, mmg mencabar.. dan mmg seronok..

apapehal pon, segala kekusutan dah terurai...

thanks 4 ur support !

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!