Header

Wednesday, September 10, 2008

Sawadikaaapp ! Imperial Chakri Palace

yessza.. dah lama aku ngidam nak pi makan kat kedai siam kat tingkat atas klcc nih.. akhirnya selamat gak buka posa smlm kat sana.... melayan client aku dari sabah mai kl..

so lps opis, kitorang bergegas pulang utk amik Avin Damia, bawak ke umah mama kat pj... so dari kajang ke pj.. tinggalkan damia kat situ sbb for sure ktrg akan lewat balik..

dari kajang - pj, jalan ok je... takde la jem... tp.. panas tidak sampai ke petang...huhu.. rupanya dari pj nak ke klcc tuh, jem la plak.. ala jem tpt feberet... kat federal hiway kat pintu gerbang sampai la kat angkasapuri tuh...

tgk la jem tuh byk kenderaan.. abis la lapisan ozon.. mcm lagu hijau zainal "ozon lo nih kohor nipih nak nak ari".. huhuhu.. aku mmg pandai kecek klate..


kahkahkah.. muka tension duduk dalam kete sewaktu jem! hanya lakonan sahajee.. tp dalam ati ada gak la tensionnye...


dalam pada jem tu, viona terserempak lak ngn 2 org mamat melayu dalam kete kancil tgh sedap melantak n isap okok... waduh.. memalukan...!! sib baik tak sempat snap gambo dorang yg biadap tuh..

sampai klcc dalam jam 620 cenggitu... ngam ngam.. sbb restoran tu hold meja reserved aku sampai 640 je..

Atas escalator pon sempat nak posing.. hamek ko.. gambo gegar...


jeng jeng jeng.. tuu dia belakang viona restoran Chakri... siap la ko duhai reatoran.. kitorang pi serang.. lapoo nih tak sahur lak pagi tu..

Smpai je restoran sana, tgk2 client yg nak dirai tu tak sampai lagik.. so.. apalagas.. viona pon posing lagi la barang satu dua keping gambo...

"hello.. hello... haa.. dah sampai ke.. apa? belom sampai? cesss.. cepat sikit aku tunggu nih" kahkahkah mcm berani je cakap ngn client camtuh... ayat kene jaga... beb.. periuk nasik gak tu..


"Sorry sir, there's no reservation under the name of Prebetsabu" kahkahkah.. adake gille nak reserve under nama pena tuh.. sure la pakai nama yg dianugerahkan mama n abah aku..


tak habis2 ambik gambo sendirik... ye la sapa lagik nak ambikkan..


ruangan dalam restoran ni ok... menenangkan... tp yg tak bestnye, sbb dia nak naikkan suasana Siam, diletaknye la patung2 siam dia kat segenap pelusuk restoran nih.. hmmm.. mcm patung dewa2 je...



viona berangan jadi duta restoran chakri palace..


kahkahkah... gambo mcm ni mesti wajib kan? bukti yg kita g tpt tu.. gambo nama tpt tu.. kahkahkah


Dalam kol 645, client aku tu pun sampai... sekal idia mai bawak geng daaa... alamak... camna ni aku bajet utk 3 org je... wahahahahah... sekali terlebih kuota lak... kene la pakai kad plastik nampaknye.. cis.. baru je cadang nak puasa dari guna kad dah... !

sembang2 sampai jam 710... mata aku dari jam 7 dah dok jeling2 kat meja buffet dah.. lapo kekdahnye... takut kang org lain serbu dulu... hahahahaha... ala.. bukan aku je dok jeling2 kat meja tu.. viona pon sama gak...ahakss....

jam 710 je, kitorang sume dah p serbu meja buffet.. time tu aku dah tak igt dah kat client.. igt kat perut sendiri je.. "pepandailah korang nak amik makanan sendri gak" kahkahkah...

punye la byk kitorang amik.. lauk2 thai kan.. mmg kene la ngn selera melayu nih...

tuu.. dia... ada blck pepper lamb, ada udang sambal, ayam pandan, ikan, sotong gureng, salad seafood, beef masak mende ntah, ayam gajus dan ntah mcm2 lagi sampai pinggan tu dah tgk mcm rojak je... sume bubuh ! Dan paling penting dah kata makanan siam.. wajib ada tomyam..

tp serius... tomyam dia mlm tu mmg sedap gille !!!!!!

sos thai dia pun menjilat jari !!!

apapepon, total damage malam tu, RM328 !! huhuhu....

tp pueh hati la.. buncit dah perut aku....

aku bg 4 bintang kot.....

kitorang siap melayan client tu jam 830 kot.. lps tu, apalagas.. g merendek lah!

huhuuh... g shopping sikit la ngn viona...... takpe.. bab shopping ni bio viona je yg citerkan kat korang... hahahaha..




*horray.. arini hari ke 2 tanpa rokok..!
Camna?

4 Comments Uols:

masviona said...

tomyam dia mmg super best la.
makanan yg lain pun best gak

My name starts with M said...

hi anda.. saya bloghop sebenarnye.. tgh carik tmpt berbuka...

bole tak nak tanye, chakri ni buffet dia harge brape ek? mcm menariks je tgk...

-mas

prebetsabu said...

YO..set buffet buka pose chakri ni start dari 70++...

ok la pueh hati.. kebetulan aritu tak sahur n mknn situ kene selera tekak melayu kitorang lak...

My name starts with M said...

fuish.. orait.. thank you!!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!