Header

Sunday, September 28, 2008

Checklist Persiapan Raya..

updated since 25/09/2008 jam 1410 tgh hari
4 hari lagi nak raya!!!


tetiba aku baca kat shoutbox sebelah tu si eedany leh lak tanya persiapan raya dah ready ke lom...

cis.. ko ni akan wat viona lagi gelabah tau... sbb banyaaaaakkk lagi yg tak ready..
bila viona gelabah, aku pon gelabah la sama................ !!!

kahkahkah....

So ni antara checklist persiapan raya kitorang....

Rumah -
1- kemas living hall -DONE
2- kemas family hall tingkat atas - DONE
3- cat mengecat - DONE
4 - kemas sume empat empat bilik - 95% done
5- kemas garden cinonet - 50% done
6- redesign dining area - DONE

Masviona -
1- baju raya tradisional - 80% done - ye ke? viona pls update
2- baju ranggi raya - 90% done
3- sandal raya -DONE
4- aksesori raya - 90% done
5- makeup raya - done
6- handbag raya - DONE

Prebetsabu
1- baju tradisional raya - done
2- baju ranggi raya - done
3- sandal raya - done

Avin damia
1- baju raya - 80% done
2- kasut raya - 90% done
3- beg besar utk isik duit raya dia yg banyak itu - DONE kahkahkah

Misc
1- Tukar duit kecik utk raya - DONE
2- cuci kete n wax utk raya (wat sendirik je... kata tokey carwash!) - pending (ni keje prebetsabu sorang nih..bila ler dia nk mulakan operasi...2 bijik tgh tggu nih)
3- biskut n kuih raya - 80% done
4- sms & kad raya utk sanak saudara n rakan2 - pending

perrgghhh.. gille weh! byknye pending!!!

cepat2 kene settlekan sume nih !!!
warrgghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...........

waahhh dah byk yg berjaya disettlekan.. sikit jee lagi..
kerja kuat terus buat!!

updated since 25/09/2008 jam 1410 tgh hari
4 hari lagi nak raya!!!


Camna?

29 Comments Uols:

cendawanintim said...

dah, tak yah hadap pc ari2 dah..hiks!

karang ada yang tak raya plak!

prebetsabu said...
This comment has been removed by the author.
prebetsabu said...

alamak....

klu tak ngadap pc, mau sawan kitorang...

dah tentu keje line IT nak gak kene ngadap pc..

kahkahkah...

blogging ni pon sekejap2 je... update, baca sikit2 and cau...

uhuhuh

insyallah.. sempat lagi nih...

apalagasssssss.. KERAHAN TENAGA LAH

lily lotus said...

erkk..slmt mengemas n menyetelkan mana2 yg pending!

masviona said...

uwaaaaaa....:(
mana list handbag raya saya?????
melepas ler nak pkai hbag bonia...ritu prebetsabu dah offer aku lak yg jual mahal tak nak...

bukan apa mikirkn rege dia mahal ya hamat...rm770++ kot.if guna diskaun kad tuh dpt ler dlm rm500++...uwaaaa...

prebetsabu said...

huhuhuhuhu...

jgn nangis...

dah tambah dah dlm ceklist tuh..

senyum sikiiittt...

mummysya said...

salam....

raya pun ada checklist...hehehehehe!!!

masviona said...

ni sume keje prebetsabu ler nih....huhuh

prebetsabu said...

mummysya,
penting weh ceklist....

mana tau kot2 ada yg terlupa lak nnti... leh dbl cek ngn ceklist ni je..

mmg dalam idop kitorang begitu byk ceklist...

especially ceklist utk bajet kitorang...

huhuhu.. tiap awal bulan viona akan sebok update ceklist bajet..

ahaksss

en_me said...

dah dapat bonus blom.. ehehe, salammmz

masviona said...

ala tetiba jer en_me sebut psl bonus...sedihnye coz

mcm xdpt jer thn nih...sob..sob
klu dpt bonus kan best

Ada Ayrissa said...

aiyookkk...kiter x stat apa2 lg pon kak masss..huhu

masviona said...

iye ke adda
adda xperla kot ramai org nak tolong..dah dok dkt umah parents n in law kan...:)

faridmw said...

salam ziarah.. selamat berpuasa.. bersabar ja...;) senyum selalu

perantau.timur.tengah said...

Bro, kindly include dlm list ko.. huhu

- bayar zakat fitrah
- khatam quran
- qiyamulail..
- pos kuih raya kat aku

hehe..

masviona said...

ha..bagus gak tuh azral...1 idea yg baik...agaknya prebetsabu lupa kot coz zakat fitrah awal² ramadhan lagi dah settlekn...:)

prebetsabu said...

uhuuh... azral... camna riyadh?

zakat dah setel dari aritu lagik.. so dah tak masuk list... *nmpk sgt ko tak baca blog ni bg perabis kan?sbb dah ada n3 masa byr zakat.. kahkahkah...

khatam quran je yg aku tak wat.. rugi plak kan?

qiyamullail.. insyaallah... ntah napa ntah dugaan pose ni, kol 10 je mata dah berat gille....

anyway.. thanks bro.. komen yg amat berisi...

Koboi mana boleh minum air Susu!! said...

mak oi.. byk betul list!!

masviona said...

list tuh pun kiranya lom boh sume tuh...yg mana settle awal² tak masuk list pun...:)

Koboi mana boleh minum air Susu!! said...

mak datok!!

aLiYaHaRiZ said...

Uuummaaakkkaiaiiiiii....banyaknye checklisttt....wany tak buat lagik..first of all nak ucap selamat hari raya to Mas sefamily..terima kasih sebab tinggat comment kat blog wany..terharu sangatttttttttt....

masviona said...

:)..sama² wany
Selamat hari raya gak 4 u n ur family k...

dhiya said...

whoa, well-organized famili. semangat nak raya nampak :)

salam lebaran

prebetsabu said...

dhiya? adakah ini en dhiya yg aku kenal... en dhiya si manisssss?

welkam bro...

raya setahun sekali je beb... kahkahkah... kene rancang molek2.. lgpun rancang utk raya ni, lps ni takyah penin2 nak rancang lagi.. tunggu raya tahun depan lak..

kahlkahkah..

viruspadu said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin, Dari VP, Laloque dan Nisa...

peace! :p

masviona said...

vp:
selamat hari raya jua dr kami sekeluarga...sama² lah kita bermaaf²an ye....Dari masviona, prebetsabu, avin damia...:)

Fara Aris said...

mas n family,

salam aidilfitri , maaf zahir dan batin.

masviona said...

fara:
tenkiu..same to u

mummy Darin said...

selamat hari raya.. maaf zahir dan batin

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!