Header

Friday, July 17, 2009

Umpan Buat Avin Damia

Sebelum aku teruskan ngan n3 baru nih, adlh amat dinasihatkan pd new readers di mv.com sila ler terjah n3 nih dulu n n3 ini jugak before khatam n3 baru nih.

Pasal bukan sbb apa coz esok (hari nih ler...jumaat) aku membizi jadi sure tak sempat nak jadi kaunter pertanyaan lagi....ngeh3x. Ampunnn!!!!

Coz sure punya akan ada yg tanya aku memcm soklan nanti (hiksss wahai silent readers semua mv tak marah tau uols tanya² tuh but tif ime mv bz kang takut uols lak kecik hati kan aku tak layan pertanyaan uols nnti kang)

Alah bukan aku tak tau pun silent readers mv nih mmg ramai pun coz depa nih selalunya kwn² rapat mv, famili² mv n ps n jugak kenalan kawan ats kawan weols.....owhh ada jugak jiran weols yg terjah sini siap add facebook lagi....kak nani??? n aza.....hiksss

Itu yg weols tau ler but yg tak tau tuh pun ada gak. Diorg nih mmg tak tinggalkan komen but selalunya akan tanya thru ym, email tak pun ngan sms tak pun masa borak² kat playground.

Kalu tak caya sat nak tanya sat......hiksss.
Betul tak fara, betul tak kak long shima, betul tak khuz, niza, eli, betul tak kak ze aka norizan nor....hikssss n ramai lagi lah eh sebelom terlupa....wakakaka.
Betul tak mama (owhh mama ada present tak utk menantu kesayangan hamba) mama nih dari Bandung ???? n betul tak along nurin???

Owwhhh betul tak nyvia nasha??? betul tak tuberose????...eh silap tuberose aka akak iparku yg chomel (dia soh tulis ayat chomel lps nama dia if anak buah nk save no dia dlm phone....wakakaka).

Dia terkeluar dlm senarai silent reader coz dia pengomen tegar di mv.com nih....tak caya sila refer pada rating "selalu tinggal jejak kat sini" kat sblh kanan side bar nih......dia antara top 5 tuhhhh......hiksss...tq kak diah.(owwh lupa belom pass fm lagi kat akak but bila akak nak pass fm krabi kat kite.....hahahaha sistem butter owwhhh)

Alamak nape mukadimmah aku kali nih panjang sgt ekkkk (masih senggal kah?????wakakaka) terhover lak idea mengalir cam air terjun sungai tekali lak lajunya (laju ke air sg tekali tuh....aku pun tak pernah sampai sana....hohoho...ayat main pajak je nih)

So untuk pendekkan cerita bak kata omputih tuh let's make it a short of the long story kan.

Ini adalah kisah anak dara weols si avin damia tuh yg selalu mengganggu weols bila weols mahu melunaskan kerja² berblogging diwaktu malam hari n jugak waktu² biasanya ngan asyik ler mengacau weols ngan alasan mau menonton tv ler nak tgk cartoon kat disnesy channel 613 jadi pilihan dia.
Pastu tak cukup puas hati dgn tuh kan dia kacau lak walid dia nak tgk gak cartoon upin ipin tak pun little einstein kat storm prebetsabu kan.

Ayat dia yg sgttttt tak leh blahh sgggggtttttt tuh

if nak soh bukak tv

alid, alid / bobo, bobo vivi......vivi.....artoon (sambil tgn tunjuk ke arah tv)

if nak tgk youtube kat storm

alid, alid/ bobob, bobo........toiii...toiiii...toiiii (bila agak² xde respon) pat...pat...pat (sambil tunjuk ke bb storm prebetsabu)

catatan: toiiii...toiii (refer pd citer upin ipin....betul3x) n pat..pat..pat (refer pd little einstein)


Kalau kata bonda n walid dia tak layan jugak ......dia akan tarik² tangan weols soh do sumting lah but if bonda n walid dia still ignore siap wat lakonan semula lagi tuhhhhh...parahhhhh². cthnya sprt dibawah......lalalala


pat...pat...pat n blasst off!!!!! (tepuk² peha n kendian angkat tangan dedua keatas)....hahahaha..... kelakar siottttt....sat kasi bonda dia gelak dulu...wakakaka


Sapa yg bese tgk gelagat dia nih sure tau kan camne.....ahakssss....kelakar siotttt

Pastu if bonda or walid dia ingnore jugak tak pun ckp


no!!!! no!!!no!!!.....cannot damia.....dah lewat syg...u better sleep now.....blaa...blaaa (kengkadang ayat belakang ada tukar² ler....ahaksss)


Maka dia pun start ler start enjin kuasa 4 lejang dia tuh mengaum kasi satu seksyen 6 tuh dengar kan.

Makanya bonda n walid dia pun berhempas pulas lah carik idea camne ye untuk mengurangkan dia mengacau kerja² blogging job weols nih so terpaksa ler weols umpan dia ngan sumting new lak kan.

Tetiba teringat lak kat Portable DVD Player yg weols beli awal thn lepas kan selalunya guna utk dia tgk cartoon dlm kete je masa otw jauh ler selalunya but dah agak lama terbiar better gak if kasi dia layan koleksi dvd cartoon lain kat sini jugak kan

Dah rupa bentuknya dah macam lappy gak tuh ngan screen yg leh diputar² kan so nampak gayanya umpan weols wat masa nih utk avin damia berjalan ngan lancar....hiksss

Dapat ler weols do a blogging job sekejapan cuma so far paling lama dia bertahanpun adldh dlm 20minit pastu mula ler menggagau carik weols balik....tarik² tangan ler itu ler ini ler.....huhuhu

Adoyaiiiii anak bonda n walid sorang nih......sabor jerla

Macammana pun peel dia mcm mana pun cenggengnya dia mcm mana lasaknya dia mcm mana hyperactivenya dia, mcm mana selalu sentapnya dia.... satu jer yg weols nak kasi tau dia

n bonda dia sayang dia sesangat tak kira apa yg jadi sekali pun, walid n bonda tak mampu idup tanpa dia n tanpa dia tak berseri ler idup bonda n walid dia

huhuhuhu........seriyes beb!!!!






Mission compllete ler kalu gitu...even tak complete sepenuhnya tp its ok lah tu kan....hiksss






MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

Dee said...

umpan mengena nmpknya kali ni..hehehe...

niza said...

damia...nnti kacau bonda n walid lg tau...tgk umpan ape lak bonda n walid nak bg....ihihihih...

lily lotus said...

wakakaka! comel gila dia tgk dvd tu...sungguh fokus!

Fara said...

oppps mas... terharu nama ku disebut2 hiks.. lurve uols :D

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik. anak kan.. walau camne sekalipun kerenah dia.. tetap la diikut kan gak..

Nur Syazwani Mustafa said...

hehehe..kelakar la avin damia ni..comel2 gelagat dia...hahaha

tuberose78 said...

amboi.. khusyuknyer dia...!
kak diah yang chomel..? (mmg pun..) hehehe... iii liiikeee...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!