Header

Friday, August 14, 2009

Hati Kami Amat Gembira....

Sangat ghairah gembira... hepi... suka...

sebab?

masih segar di ingatan... pada 9 Oktober 2008 yang lepas, viona dah tandatangan otograf agreement untuk umah kedua kitorang... ni ha entry nye...

dan semalam pulak, 13 Ogos 2009, viona dah pi untuk mengambil kunci umah tu...
ye...
umah tu dah siap sepenuhnya..
dan sudah disahkan layak untuk diduduki..

alhamdulillah.. tak sampai setahun pun,
terus umah tu siap...
syabbasssss pada pemaju, Trans Loyal !!!

tak caya umah tu dah siap?
haishh korang ni..
kitorang kat mv.com ni tak menipu la..
in fact kitorang lagi suke berkongsi info utk pengetahuan semua..
nah ni bukti...


hambik ko gambar kunci umah baru kitorang...
bukan kunci umah banglo...
just apartment....


umah kali ni kitorang beli dekat area bangi...

sbb apa bangi?
sbb bangi sangat pesat membangun sekarang ni...
sangat sangat pesat....

lokasi?
kat area seksyen 7 bandar bau bangi..
sangat dekat ngn dewan seksyen 7 tempat beday party damia aritu


dokumen2 n penerangan tentang umah baru kitorang...

cara developer ni haruslah dipuji...
tak macam umah kitorang sekarang ni..
masa gi amik kunci, takde sepatah haram pun explain apape...

developer yg ni siap ada print lagi info2...
bagus bagus bagus!!!!


hamboiiiii viona....

senyum sampai ke telinga nampak...
siapa tak hepi kan...
ada rezeki.. beli umah...

dan insyaallah umah ni akan dijadikan satu lagi tools pelaburan...
tools untuk memberanakkan lagi duit... !!!
hidup perlu duit !!!!!


lepas dah amik kunci,
terus kitorang pi tengok umah baru kitorang tu..
sebenarnya aku je yg lelebih nak gi tgk umah tu..
nak wat inspection...
viona mcm tak bernafsu je nak pi pada mulanya...

tapi aku hangkut gak...
dah sampai je umah tu, viona lak yg beriya-iya berkobar-kobar...
hahaha..
siap bergambar sakan...
(dan dinding dalam umah tu ialah kaler green !!!!!!!!! mcm tau tau je kan si viona ni mmg minat ijau)


pintu masuk ke umah baru...
grill tu mmg drang dah siapkan...
suke tgk pintu dia.. cantek la plak...

ruangan dalam...
ruang tamu dia luas...
semua umah berjubin...

tandas n dapur, jubin ampai siling...
ada balkoni.. ada wet kitchen
2 bilik air dan 3 bilik tidur...

kiranya selesa la duduk umah ni...


viona layan feeling dgn dindng umahnye yg ijau..
ijau lembut...
dalam gambar ni kaler cast lari la plak
tak nampak ijaunye...
tp mmg ijau...

alhamdulillah...
setakat yg kitorang dah cek, nampak gayanya finishing developer ni jugak amat baik..
tak jumpe lagi any defect..
syabbasss..

rasanya nnti aku nak spent bermalam kat umah ni la ngn viona... just the 2 of us....!! yeay


pandangan dari luar blok apartment kitorang...

ada sesapa yang mencari umah untuk disewa di area bandar baru bangi?
jom contact kitorang if serius nak sewa....

*lepas ni kene pasang lampu n kipas!!!
**1 lagi wishlist kitorang untuk dapatkan umah kedua terlaksana.. alhamdulillah

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

oh.. syukur alhamdulilah..

atty's said...

besau umahnya

tuberose78 said...

bile nak wat house warming???

nakeisha said...

bape sewa?

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Bravo....wishlist dah termakbul......AJ tumpang happy < tetibe menyibuk lak...
Besar gak apartment itu ek...harus selesa duk sane...hmmmmm

amy said...

syukur.. moga u ol dimurhkn rezeki sentiasa..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!