Header

Wednesday, September 02, 2009

Berbuka di Teratak Team MV.com

picca diambil selepas dimakan....ahaksss


Ok uols rentetan drp kisah nih kan, prebetsabu punyer ler teringin nak makan nasi tomata air tangan isteri terchenta dia nih kan sampai ada ler 2-3 kali dok ckp

"bila erk kita ada masa nak makan kat umah leh v masakan b nasi tomato tuh"


...huhuhuhu

Kesian lak dgr suamiku berbicara seperti itu....uhukssss. Kebetulan Sabtu n Ahad xtvt weols dah penuh so mmg xleh ler nak masak so aku ingt maybe next time saje lah kan sekali tgh hari isnin tuh (kan cuti merdeka kan) bangun jer tido kan, yerlah weols tido balik lepas subuh tuh tp ahkak bangun awal lagi kemas² umah prebetsabu terbongkang sampai kol 11++ am uols.

Bangun² jer kan terus tanya aku (time tuh mata pun belom buka besar lagi tau...terpisat² aku tgk dia)

"V, jadik ke nak masak nasik tomato"

uhukssss agaknya tido tadi dia mimpi aku janji nak masak nasi tomato kat dia kot berbuka nanti.....huhuhuhu.

So aku pun dah tahap cair dah ngan laki sendrik kan, ok lah boleh lah v masak petang nih kan.

Soa alang² nak masak agak beria kan so weols decided ler nak ajak kengkawan terdekat katanya yg mana terlintas di pikiran jerlah kan...hiksss.

Punya lah dok berdolak dalih kan aku soh dia compose sms utk ajak kengkawan yg dia lak soh aku yg compose...adoyiiiii. Last² ahkak juge yg kena beralah tau!!!!! .
Yg dia senang jer call jer Mr Hazizul.

Memula plan nak ajak jiran sebelah kiri n kanan jer sekali teringan yg Pn. Aza jiran belah kanan balik KG pastu jiran blah kira lak weols mmg dah agak ler akan balik KG gak huhuhuhu.

So kol 3 pm prebetsabu uar gi beli bahan² yg xde lagi kat umah utk masak lah kan macam beras basmathi, santan n etc lah kan. Ayam pun aku soh dia beli gak sekor coz xnak kacau stock yg dah ada kat umah hiksss.

Gedak gedebuk kol 4pm++ baru start masak itu yg kelam kabut sket ieda dah sampai umah dlm 5minit kot baru aku turun baru lepas mandi...ahakssss.

Aku masak menu nasi tomata beserta ayam masak merah ngan kurma daging, sayur kubis goreng mengantikan acar timun (xbuat coz terlupa nak soh prebetsabu beli bahan² dia) n bubur lambuk jer sekali sampai diorg nih semua, penuh dining table tau coz semuanya datang bawak buah tangan memasing dah jadi macam konsep potluck lah aku rasa hikssss.

Alhamdulillah rezeki kita semua hari tuh kan..hiksssss n tenkiu pada semua yg sudi dtg pada yg xdpt dtg lak xper insyaallah lain kali rezeki kita sesama lak lagipun weols paham weols jemput dah petang hari dah kan dah katanya plan on the spot gitu kan....hiksss

n tak lupa juga pada yg merajuk² n terasa² weols tak jemput tuh.....huhuhuhu weols buat nih pun secara tak terancang pun n lagipun mmg secara kecik² n mmg niat nak ajak 2-3 org tetamu je n ingat yg dekat² je sooooooo sooooowiiiiiii bebannnnnyyaaaakkkkk ye lenkali insyaallah ada rezki weols buat lagi tak pun datang jer serbu raya nanti umah weols sentiasa terbuka n mmg xde nak lari kemana pun static jer kat situ kan....hiksssss.

Oklah dan panjang lebar dah nih rasanya, so uols layan jerlah piccas yg mana ada ye....actually banyak lagi piccas nye but cukup ler ngan yg nih eh uols....hiksss

ni tak dpt nak pastikan whether lepas berbuka or before berbuka....hiksss


nih kekanak nih dah jupe geng mainnnnn takhenggat....main pastu gaduh pastu baik balik....wakakaka

tgh sesiap nak menghidang....wanita² semuanya ringgan tulang kan...senang keje ahkak

yg nih lak tolong melayan karenah kekanak yg ada sementara ibu² menolong didapur...hiksss

2 org nih tukang hidang yg paling rajinnnnnn....hiksss

yg nih lak photog yg paling rajinnnnn gakkkkkk...hiksss

owwhhhh....like husband like wife...hiksss mummysya juga mau mengikut langkah suami terchenta nye...hiksss (ada talent besar nih kin...hiksss)

selain wanita yg rajin menolong didapur n juga bakal photog dia juge bakal pemidato yg hebattttt.......larikssss

kan dah ckp kekanak ribena nih....ini jerlah kerja diorg....wakakaka

yg ini sesi apa ahkak pun dah lupa

the makananssss....:)

lepas makan leh buat sesi photoshoot.......depa berdua perasan jadi artis glemer sat.....wakakaka (jgn mare haaa)

lepas dema berdua gelemer ahkak pun naik tumpang sekaki sbb ahkak jeles mana leh tahan diorg jer yg glam kan....wakakakaka statemnt xleh blah sungguh propa jer lebih.

lepas akan lepak kat luar plak sesambil menunggu turn nak solat kottttt...:)


Lepas majlis makan² nih weols gi terjah lak satu tempat tuh yg mana 1st ok team mv.com turun sana...hiksss

Mau tau..tungggu next n3 ok!!!!!



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

ArELeEz said...

mseti besh makan ramai2 kan..?!

Kaseh said...

waaaaaaaaa rugi tak dapat join arituh..nasi tomata rupanyaaa...uhukss... hehe sorry tapi dah ada plan arituh....thanx eh jemput...muashh... zasss tkaleh lama.. bzzz.... menci ai keje ni.. :(

Hezesuze said...

eheh nape x dpt jemputan arr??? uwaaaaaa...cedey :(

kojah said...

wahhhhhhh sedapnya akak masak!!

MaMa aYiN_FaSHa said...

TENKIU Mas coz jemput kami sekeluarga..Mas masak mmg sedappppp...untung nas yer...
Gambar 2 dr atas tu mas after berbuka coz yazi lepak atas tangga baru turun dr solat...
Ada lagi jgn lupa jemput lagi yerrrr....hiks..
Oppss.. lupa lak..ieda ambik kat cni yer gambar kita tu...

JIVEBUMZ said...

bestnye kak buke ramai2 cam gitu!

meriahhhhhhh

Cath J said...

hehhehehe... cute jugak hubby you yer...terhingin nak makan nasi tomato....^_^

Meriahhhhhhhhh......

lily lotus said...

wanie tak dpt join ekk kali ni..kalau tak sure lagi havoc ;)

tuberose78 said...

waaa.. bestnyer.. nasik tomato.. dah lama tak makan..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!