Header

Monday, September 14, 2009

MV Kecelakaan

Actually kan uols, nih patutnya n3 petang jumaat lepas. Ahkak dah sesiap buat dah but tak wat schedule pun ahkak saje jer jadikan dia as draft coz ahkak nak bagi peluang prebetsabu tapis dulu n3 nih coz kot² ler tak lepas kat lembaga penapisan dia kan.

Tapi sebabkan petang jumaat tuh weols dedua dah membizi, mmg xde nak login blogger pun so prebetsabu tak sedar ler ada n3 draft nih coz xleh tgk list n3 kan..hiksss but semalam dia kata ok jer lepas jer n3 nih idak ler keterlaluan sgt kan so itu yg ahkak publish terus nih....hiksss

~~~~~~~~

Huhuhuhu uols....sadis sungguh ler weiiii

Betul tak tipu ahkak ditimpa kecelakaan uols semalam, bukan 1 kecelakaan but 2 uolsss....adoyaiiii

Semuanya gara² kelasakkan anak dara weols tuh...Avin Nurdamia Alhamra....uhuksss. Alkisahnya mcm nih dia kan pantang klu tgk ahkak nak bersiap² ke nak bersolek² sket ke kan sure dia pun nak solek sama siap request lagi soh tepek kat muka dia sama....huhuhu

Biasalah, lepas mandi kan bonda dia nih nak ler bersiap kan yg dia lak sebok panjat katil gak nak ikut sesama bonda dia. Dah siap bersolek ahkak amik dia bawak turun balik. Ahkak sesiap nak solat isyak lak segala bagai kan so ahkak bagi dia toys yg selalu dia main tuh kasi leka sket time ahka nak solat kan.

Lepas dah siap tuh, ahkak nak ajak dia turun bawah dah layan TV kat dining hall coz kad astro lupa nak bawak masuk bilik tadi tetiba henset lak berbunyi ghopernya wanie call.......layan sembang ngan wanie satsat

Tetangah syok dok layan sembang tuh dah nampak dia panjat katil lagi sekali but ignore jerlah coz ahkak kengkonon nak perhati gerak geri dia ngan ekor mata lah kononnya tp kan tak lama lepas tuh kan tetiba jer "pangggggggggggg!!!!" bunyi barang kaca jatuh ke lantai uols

tinggi gak botol tuh jatuh dari meja solek nih tau!!!!

Huhuhuhu ghopernya botol perfume ahkak uols. Bagaikan nak luruh jantung ahkak time tengok botol tuh jatuh kebawah dlm hati puas dok berdoa jgn ler pecah....pleassssseeeee jgn ler botol perfume nih pecah berkecai.

nih keadaan asal botol tuh

Alhamdulillah uols mmg tak pecah tp dia jadi gini ler.....huhuhu

tertanggal dia nye tepat yg kuar perfume bila kita spray tuh

tutup nih ler tercabut

So mcm mana mv leh kecelakaan tuh plak kan. Ok camni lepas jer hbs sembang ngan wanie tuh kan, ahkak pun gi ler nak betulkan balik botol nih ahkak nak masukkan dia nye penutup tu kan ahkak tak perasan ler plak lubang tug menghala ke muka ahkak sekali tertekan kan zaassssssss ke mata ahkak uols

Ya Allah pedih dia tuh xyah ckp lah.....bukan stakat mata jer yg berair hidung ahkak pun berair sama uols....menahan kepedihan yg hamat....adoyaiiiii

sehari semalam gak ler mata putih ahkak bertukar jadi merah uols sampai mata hitam pun ala² nak jadi merah gak nasib baik tak jadi kassim selamat ahkak nih....syukur banyak kat Allah.

Ok tuh satu kecelakaan then kecelakaan yg ke-2 yg ahkak alamai pedia lak eh???

Uols nak tau ke????


SORRY KENGKAWAN.. KECELAKAAN NOMBOR 2 NI ALA2 SENSORED SIKIT.. UTK TATAPAN MEREKA2 YG BEBETUL NAK TAU JE YE... KHAS BUAT KAUM HAWA.. KAUM ADAM.. ERRMM NNTI AKU PIKIR2KAN NAK BG PASSWORD OR NOT HHAHAHA (BUAT YANG DAH MENDAFTAR KELUARGA MV.COM, SILA SEMAK EMAIL ANDA.. PASSWORD TELAH DIBERIKAN. bELUM DAFTAR SBG KELUARGA? KLIK SINI ) - PREBETSABU


So itu ler 2 kecelakaan yg melanda mv uols....huhuhuhu



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

18 Comments Uols:

yuyee cap limau said...

biasala kak,
anak sedara kite lagila nakal sungguh
time anta kat stesyen bus,boleh die baring atas lantai.dah la kotor
tapi banyak lagi kenakalan die,rasa damia biase je berbanding anak sdara kite yang super duper nakal..

atty's said...

adeh mas..dag dig dug ..jantung tgk title....uhuhuhuh..

avin saje je nak ngetest bondanya jeritan tuh ..

Kaseh said...

wakakakakaka..damia2..cian bondaa.. sabo jela.. dapat rasakan betapa pedihnya kena tu...

tuntejay2k said...

huhuhu damia x terperanjat ke kak bile akak dengar jeritan akak tahap terlampau tu?..

Dee said...

wah..mesti sakit tu mv..sabor jelah..lenkali jgn dpn anak tau..hahaha..

n0n0n said...

ayarkk....jenuh mencari kak oi....wakakakakaka.....kalo mintak encryption code blm tentu sy dpt kn?alahai,teringin lak nk tau sampai sggup check email...kekekeke...anyway mmg pedis pn kne myk wangi...sbb tu sy bertukar kpd one drop perfume...ekekekekekekeke

mYpRecious said...

ala kak.. sy tak dpt pun email password. nk gak bz body tau.. huhu.. tp ri rse dh dfta mv family neh.. nanti akak email kat myprecious.ida@gmail.com tau..

=)

prebetsabu said...

yuyee: tu la biasala bbdk kan..

atty: kty.. rileks rileks... semuanya ok

prebetsabu said...

kaseh: saya yg melihat ni pun terasa pedih n nyilunye.. sian mv..huhuhu

tuntejay2k: damia mcm biasa, bila dah jd something, dia wat muka pelik dia.. then cakap "aha.. tak tau... sapa buat"

prebetsabu said...

dee: huhuhu.. tak expect langsung damia akan wat camtu.. memula igtkan dia saje2 je nak manje2 ngn bonda dia.. sekali.. haa.. ambik obat...

n0n0n: tu la lenkali daftar la jd "Keluarga Mv.com" tu.. semua yg daftar sebelum ni dah dapat dah password.. sonang... hiihih

prebetsabu said...

myprecoius: check ur email !!!

n0n0n said...

dh daftar la....sape ckp tak daftar?huhuhuhuhu......dah la setia mengikuti perkembangan family MV ni...xpe ar...try la antar ke emailku bro PS...

ronaldin0n@gmail.com

prebetsabu said...

n0n0n: oo dah daftar la .. betul betul dah ada dalam list.. tak dapat ke email tu? try cek dalam spam.. takpe nnti aku htr direct gak.. but pls cek spam mail takut dia terkantoi masuk spam... ajar mailbox tu email from keluarga Mv.com bukanlah spam yee huhuuh

TiNiE said...

ala tecian nyer bonda..
tapi kan, alaaaa baru damia sorang..akak ni dah 4 tau..sumer pun teeettt...yg terbaru fatihah ni, adusss selalu u ollss pasrah jerlaaa

neezareef said...

mas, sadisnye mas..3in1 punye kes kecelakaan nih...hehehe..rasanye kena spray perfum ke mata sndiri tu the pedihssss one lahhh...

tuberose78 said...

sakit oiiii...!! nasib tak tercabut!! kah.. kah..kah..

n0n0n said...

uish...sakit tu...tak dapat ku bayangkan la kak...wakakakakak....tp nk buat mcm mana...dah besar sket Damia tu,faham la dia....skrg ni kecik lg...anyway ckp la kat Damia tu elok2 kalo sayang mama dia,xmo la geget2...kiss2 je dah laaa...ahaks

CuTeMiUt78 said...

wah.. memang sadis ni.. hik..hik..hik.. sian

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!