Header

Friday, January 27, 2012

XTVT CNY Terjah Taiping

Cuti CNY (read Chinese New Year) ritu kan long weekend so rugi ler if xgi memana sbb weols pun dah lama tak bawak anak dara tuh jenjalan.
Tapi weols bergerak lewat sket malam sabtu tuh baru bergerak lepas dok memerhatikan report2 traffic kat twitter n fb sbb mmg dah leh expect la mesti jalan jem gilosss so utk kesenangan better kita bertolak lewat sket but jalan smooth kan idok ler membuang masa sgt

Kali nih team masviona berkonvoi ngan family kakak kat selayang ngan adik saya follow kete weols. Berjalan malam nih dia punya advantage adalah jalan agak clear n xyah berlenggas badan layan mentari yg menterik sekarang nih....fuhhhh xlarat nak layan cuaca panas sekarang ni kan.

Kat Tepen weols stay kat rumah abang sulung weols. Makan n minum semua ditanggung beres hehehe siap (Thanks Abg Yiey n Kak Nah).

Xtvt weols masa kat sana byk kpd jalan2 carik makan je...hiksss. Sampai ke Port Weld aka Kuala Sepetang gak lah hari tuh.


Jenjalan pasar tani kat stesen bas kamunting gi beli barang basah nak masak ngan kakak ipar n anak buah beserta pembantu.

antara hasil tangkapan dipasar

pekena mee udang di Kuala Sepetang
Punya lah susah nak carik makan hari Ahad tuh, dah plan nak pekena keuw tieuw Doli full house lah plak sampai kena beratur panjang sampai ke luar kedai so weols decide jalan jauh sket last2 sampai ke potwell nih....ahaksss.

Dah sampai ke Portwell, byk lak rintangan coz tempat faberet weols tuh full house gak sampai kehabisan udang, 2 3 restoran gak weols singgah tp byk yg dah habis tp last2 weols masih bernasib baik coz ada satu kedai tuh yg masih boleh menerima tempahan weols....hiksss Alhamdulillah!!!

Weols mewah makan betul masa kat sana, masa gi bertandang rumah pak cik plak dihidangnya buah2 an  fresh dari kebun dia sendiri....wahhhh yg paling buah saya leleh air liuq bila tengok sempedak tuh ha (Sampaikan mengigau buat live n3 nk tulis cempedak gi type nagka) LOL


Ini cempedak eh MV bukan nangka....sila ingat....hahaha

Lepas tuh hari isnin tuh adalah jugak gi menziarah Bukit Merah Lake Town Resort. Sebenarnya dah byk kali weols terjah sini, saya lagi lah start drp bukit merah nih mula dibina pastu masa memula bukak depa kasi masuk free kan bapa kali terjah tapi itu dah lama dah ler bape tahun lepas kan but now saya tgk BMLR nih macam kurang terjaga dah sket.

Tetambah hari tuh makhluk Allah punyalah ramai kan sampai air pun dah jadi keruhhhh semacam je tp weols tetap gak layan berendam dalam tuh maklumlah bawak ramai ahli rombongan baya2 kekanak ribenakan kena lah layankan depa berendam kan. Bebudak jumpa air samalah mcm kucing jumpa ikan (ewahhhhh dalam maksud falsampah saya...hiksss) ye dakkkk????

muka happy tak saba nak keruhkan air kat BMLR tuh

Plan mendadak nak terjunwaterpark ini membuatkan saya tidak membuat persediaan awal ngan membawa kelengkapan pakaian mandi ank dara weols tuh. Jadinya beli saya deh kat Bukit Merah sana.

Saya tengok swim suit nih then terus terbekenan n terus beli tanpa pk panjang dah pastu tetiba kena sound ngan Mak Cik saya coz katanya mahal, xpelah bistu xkan nk soh avin pkai panties je kan dia pun mesti tak nak punya nanti mulut dia asyik dok cakap "shame shame" je nanti kang....susah ini budak tapi sbnrnya bukan jauh beza pun if dia pkai swim suit ni ngan panties tuh tp bebudak kan huhuhu

get ready pkai tiup ben10 tuh sesiap

Lepas penat 2 3 jam berendam sambil mengeruhkan air kat bukit merah waterpark tuh weols pun balik lah coz misi jalan2 carik makan ke Kuala Gula utk meratah ketam lembut plak bakal menyusul kan.



PS n MV yg menggedik :)

Pasal ketam lembut tuh dah bercerita kat n3 sebelum nih kan so bolehlah saya tutup n3 nih kat sini kan gamaknya....hehehe. Overall mmg percutian CNY weols nih betul2 jalan2 carik makan nih......LOL



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

Cik Wanie Ghani said...

amboi sakan tol anak dara tue yer,
rindu rasanya nak jumpa dia,
hurm......

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!