Header

Thursday, May 14, 2009

I'm OUT from MV.com


assalamualaikum..

first, tengkiu all..
especially a big thanks to our fellow loyal readers yg dah mengikuti jejak Mv.com ni dari tahun 2004 lagi...

bermacam suka duka yang kami di Mv.com dah kongsi bersama...
most of it tak lain tak bukan kisah kami, masviona & prebetsabu as husband and wife..
then berkisar pulak mengenai si kenit comel.. avin nurdamia pabila dia menjelma dalam kuarga kami kira2 tahun 2007...
then ada la sikit2 pasal isu semasa, politik, gosip and product review etc etc..

as u all pun dah tahu, tuan tanah yg sebenar2 nya utk Mv.com ni ialah tak lain tak bukan masviona sendiri la kan...
even dia sendiri yg set up kan Mv.com ni.. (dulu dikenali sbg masvionanas.blogspot.com)
hihihi...
alasannya?
sbb dah berkurun mintak aku tolong set kan blog.. tp tak wat2 gak..
so dia set sendiri...
ye viona mmg seorang yg berdikari...
clap clap clap..
dan harap2 lepas ni dia lebih berdikari and terus and terus..

so pada awalnya kehadiran aku as Prebetsabu kat blog ni hanyalah sbg penjaga bab teknikal...
then masviona grantkan privillege as admin...

dah lebih kurang 5tahun++ Mv.com ni melayarkan layar dia kat alam cyber..
and aku rasa dah cukup strong pun skrg Mv.com...
dah tak byk pun teknikal2 yg nak diubah...

makanya adalah bagus utk aku meletakkan jawatan as CTO Mv.com ni..
sbb kehadiran aku kat Mv.com pun dah tak penting..
selepas aku publish n3 ni, aku akan revoke semula privillege Prebetsabu as admin...
so lps ni Prebetsabu akan hanya jadi pemerhati dari luar...

walau bagaimana pun, prebetsabu sentiasa berharap agar Mv.com ni akan lebih dan terus maju...
lebih byk info..
lebih byk senda gurau antara damia n bonda...
lebih byk review..
and lebih byk update especially yg berkaitan ngn si comel damia...

all the best buat viona..
and its been great to be part of Masviona.com's Team.. part of the everGREEN Team!!!

walaupun berat, tapi keputusan bersama dah dicapai..

So now officially, Prebetsabu is no longer associated with Masviona.com !

May Allah bless Masviona & Damia forever...

to all out there, keep on supporting Masviona and her family.... and keep reading Mv.com ok!?

to masviona, sentiasa ceriakan diri... sentiasa riang and paling penting, sentiasa tabah.. saya akan tetap berada di belkang awak tak kira apa terjadi... awak sentiasa melengkapkan diri saya. dan saya berharap suatu hari kelak saya akan menjadi pelengkap diri awak semula.

wassalamualaikum...

*its time for me to concentrate with my own blogs... prebetsabu-lens.blogspot & prebetsabu.blogspot

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

20 Comments Uols:

ina said...

memula saya ingatkan blog ni perempuan yang tulis..lepastu saya rasa macam tak best plak kan sebab saya dah banyak baca mothers blog ni..tapi blog ni timbul kelainan saya untuk membacanya sebab ada 2 admin yang menulis secara tegar..

kiranya 2 in 1 la..itu kelainan mv.com ni..kalo prebetsabu da tak tulis lagi,,rasa kurang rencah.. =) apa pun, saya tetap sokong mv.com especially story pasal si comey damia..

IeDa said...

hu..hu..hu..sadis..sadis..hiks..hiks.hiks.. x per weols tetap akan support uols...

atty's said...

kty tetap akan suport uols..

irda said...

ala,bro,tak best la klu bro tak de.Klu bro bergabung tenaga wt sis,gempak la skit kan!!!

jarang tau ada org wat mcm ni (suami isteri dibawah satu blog)...

Gieyana said...

All the best yer..nnt jumpa kt ur blog plak k..all the best!!

Mya said...

huhu. apa2 pun sy ttp sokong korang k..

Uncle Dol said...

macam majuk je bunyinya.. huhu...

TiNiE said...

ala...
takyah la 'out' secara total..
buat as usual la..
tak bes aarrr...tak lengkap mv.com nanti..uhuk

KM said...

KM musykil ttg apa yg berlaku. KM tak faham maksud ayat ini "to masviona, sentiasa ceriakan diri... sentiasa riang and paling penting, sentiasa tabah.. saya akan tetap berada di belkang awak tak kira apa terjadi... awak sentiasa melengkapkan diri saya. dan saya berharap suatu hari kelak saya akan menjadi pelengkap diri awak semula."
Adakah something wrong berlaku antara anda berdua? As ur cyber fren, minta penjelasan sewajarnya............

ummi humaira said...

akak br aje bkenalan dgn blog ni.apasal lak jd gini.apa2 pun smoga bbahagia.ameeen.

JIVEBUMZ said...

alololo bang nape nak blah nie?? alala tak siyok ar.. neway hope akak viona lebih mantoooppp lagi dalam arena blogging nie eh :)

aznitaz said...

wats up bro..takpe apa2 hal pun nnt we support each other rite???

SiS-lin said...

alahaii nape lak ni?..x best la,nnti klu2 kot2 MV x de idea ke,leh jgk PS kepoh2 ci kt sini..adehhhh....
apa2 pun,terima je la lin,gud luck PS...gd job MV...

prebetsabu said...

ALL: sungguh terharu with repon awak org sume... Sampaikan ada org trus ym aku tanya in person apa sbb aku quit from mv.com ni...

Well, mv.com ialah masviona... Bkn prebetsabu... Itu kenyataan.. Kita hanya bole berkongsi bila kita berhak berkongsi.. If hak dh takde, so kita kene tau batasan2nya...

Insyaallah, blog mv.com ini akan tetap menarik tanpa bebelan aku pun... Aku pun sbenarnya suke ngn penulisan viona...

Setakat ni, mmg itu la keputusan d mv.com..

Tp mana tau kot2 in future kptsn ni akan berubah plak kan?
Tak mustahil...

Tq all sbb concern pd mv.com
Ini bknla taktik meraih simpati utk tingkatkan hit ok!

Ini realiti kehidupan kami sehingga kini...
Hidup kan umpama roda..
Mungkin ini masa hbgn kami d bwh...

Yg pasti, tanpa korang, mv.com takkan meriah..
And tanpa mv.com, hidup kami tiada coretan sejarah!

Actually byk yg kita bole belaja n jdkan teladan d mv.com ni...
Kan kan...

Esk..
Aku tak suke esk..
Sbb esk adalah penentu...

Wish us all d best ok geng!

Muah muah

prebetsabu said...

ALL: sungguh terharu with repon awak org sume... Sampaikan ada org trus ym aku tanya in person apa sbb aku quit from mv.com ni...

Well, mv.com ialah masviona... Bkn prebetsabu... Itu kenyataan.. Kita hanya bole berkongsi bila kita berhak berkongsi.. If hak dh takde, so kita kene tau batasan2nya...

Insyaallah, blog mv.com ini akan tetap menarik tanpa bebelan aku pun... Aku pun sbenarnya suke ngn penulisan viona...

Setakat ni, mmg itu la keputusan d mv.com..

Tp mana tau kot2 in future kptsn ni akan berubah plak kan?
Tak mustahil...

Tq all sbb concern pd mv.com
Ini bknla taktik meraih simpati utk tingkatkan hit ok!

Ini realiti kehidupan kami sehingga kini...
Hidup kan umpama roda..
Mungkin ini masa hbgn kami d bwh...

Yg pasti, tanpa korang, mv.com takkan meriah..
And tanpa mv.com, hidup kami tiada coretan sejarah!

Actually byk yg kita bole belaja n jdkan teladan d mv.com ni...
Kan kan...

Esk..
Aku tak suke esk..
Sbb esk adalah penentu...

Wish us all d best ok geng!

Muah muah

*ayu* said...

what ever it is.. just stay the way u guys are ok..

tuberose78 said...

la.. mcm-mcm la plak korank nie..

mummYaeesh said...

adeh..terlambat lak masuk ini blog!

adoila!i think better u just rehat jap dr blog ni smpai everything da back to normal rather than u wat keputusan nak out terus pastu tak lama nnt u posting blk!lg tak best camtu!

weols da la baru lg dgn mv.com tetiba jd camni lak!tak best dow...
nnt takleh la weols nak kompius2 lagi sape yg tulis!ahaks

so sila tarik blk n3 ni..woohoo

CuTeMiUt78 said...

actually betul bagai dikatakan all yg komen kat sini.. tak best tau.. klu prebetsabu keluar dari MV.com ni.. sebab bagi akak la kan perbetsabu adalah sebahagian dari MV.com ni.. jgn la kerana ikut kan rajuk.. maka nak tarik diri.. tak best k.. Viona, pujuk la prebetsabu supaya tak tarik diri k

tini said...

PS...aku mintak maaf sebab komen aku buat ko ambik keputusan macam ni.. aku harap ko batalkan keputusan ko untuk resign sebagai CTO mv.com... kalau ko resign, aku rasa bersalah sangat...please...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!