Header

Tuesday, May 05, 2009

Lentur Buluh Biar Dari Rebungnya... kan?

yaaahhh.. jom lentur2 melentur...

so sbg menyahut seruan ayat tu, ahad lps masa kitorang g sesi horse riding, kitorang hangkut skali Damia..

cadangnya nak bg pendedahan awal la kat dia..

huhuuh.. biar dia pupuk minat kat aktiviti tunggang kuda...

tp..
apakan daya..
Avin Nurdamia Alhamra ni is not a morning person..
dia slalunya akan bangun jam 7++am, then akan tido semula jam 10am..
so kelas riding kitorang jam 9am..
sampai je kat pusat ekuin tu, dia teruja la tgk byk horse..
pastu lps tk kitorang ride kejap, dia pun ZzZzZzZz..

tp damia ni pun seorang yg amat perisau...
masa bonda dia tgh ride, muka dia dah berubah...
dia dah teresak2 nak panggil bonda dia..
maybe dia isau.. tgk kuda tu besar n tinggi...
huuhuh..
isau if bonda jatuh kot...
takpe damia.. jgn isau...

lps kitorang dah ride, dalam kol 10+am baru damia ngam ngam je bangun..
mcm tau tau je walid n bonda dia dah abis ride...

lps dia cergas..
mulut dia dok kumat kamit sebut "waahhh.. doggg.. doggg..."
adooii..
berkali2 kitorang tegur... tu bukan dog la damia..
tp tu horse...
huuhuh.. dia dah terbiasa tgk anjing K9 jiran depan umah kitorang yg amat besar tu..
so sume yg berkaki 4 n besar, dia panggil dog.. hahah..

masa nak balik, tetiba je kitorang terperasan sekor kuda ni..
pony je sbenarnya..
tp amat menarik perhatian..
dia ni jenis Carpet Pony..
haa.. napa nama dia ada perkataan carpet?
sbb bulu dia yg amat pjg!!!!
mmg macam karpet..
ni pun penjaga situ dah trim bulu dia.. klu tak lagi pjg..
tinggal bulu kat kaki je yg dibiarkan pjg.. tgk la tu.. tebal siot bulu kuda nih..

layannnnnn...


damia sgt teruja tgk "dogg" yg sekor ni.. tgk bulu kat kaki dia.. pjg gille.. bulu kat badan dah trim.. klu tak pjg mcm kat kaki gak... huuhuh..

yahhh.. jom tunggang kuda.. huuhuh.. damia pun nak ride gak.. nnti besar sikit kita ride pony ni ek.. eh pony ni pun ada set saddle tau leh ride! tp terkedek2 je la. sesuai utk kids...

pose ngn bonda.. damia jgn cemas.. kuda tu tak liar.. rilekkkksss laa... hihi..

mata damia pandang tpt lain, tp tangan still nak usap2 pony tu..

pony ngn hunter (kuda yg putih tu).. hunter ni kuda utk endurance.. klu ride dia tak reti nak slow.. nak canter je.. pastu gallop terus !!

ni la dia.. si gagah tapi manje... si Hobo... hobo ni best tunggang.. sekor lagi yg best, nama dia Bull's Eye.. bulu kaler itam.....








MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

usahkan damia je.....zara pun...tahun lepas masa balik kg tgk lembu kambing semua dipanggilnya horse hahahaha

Gieyana said...

Cantiknyer pic..expecially the 1st pic

♥ EeiNz ♥ said...

besnyeee dpt tunggang kude... ;)

DYLA said...

sonoknya jadi avin kecik2 dah dpt naik kuda tu...

tuberose78 said...

kiutnyer itu pony!!

Ada Ayrissa said...

bestnya momen tuh...

CuTeMiUt78 said...

bagus2.. pasni blh la sama2 join ride kan.. pandai damia ya

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!