Header

Monday, October 26, 2009

Terima Kasih, Viona!!

Muaahhhh.. muahhhhhh..

biarlah pagi2 hari ni aku kiss kiss wife aku dulu ek..
ni kesinambungan from entry LIVE semelam tu la.... entry yg ni

yup..
akhirnya dalam keterpaksaan mv pun meluluskan proposal aku utk beli Batt Grip tu..
tu pun dah puas aku merajok....
tup tup mv kata "ye la b jom la beli grip tu kalau b dah nak sangat.."

haa.. peluang keemasan tuh!
terus weols shoot ke Digital Mall...

yahooooooooooooooooooooooo...

maka dapat lah jugak aku beli...

terserlah tak muka ke-excited-an aku ni..
hahaha..
ni pun dah puas cover dah ni...

masa ni mv ngn damia kat dalam kete...
damia nak sleep so bonda dia teman..

tu la dia batt grip nye..
yg sebelahnye pulak d80 aku..
terus bawak kamera sbb nak test terus function yg ada..
n terus psg je kat body d80 tu nnti

dan inilah dia brand batt grip rembatan aku.
thanks kat viona sbb bg restu..

yes..
aku tak beli brand nikon..
sebaliknya aku beli yg 3rd party.. Meike

napa?

sbb brand nikon mahal la..
dia bg aku rm490 utk nikon punye brand..
3rd party ni plak just rm290
byk gak beza...

secara fizikal, Meike ni mmg wat sebijik sebijon mcm nikon brand..
function pun sama jugak sume ada...
baca review pun, rata2 yg dah pakai ni takde komplen..
warranty setahun.. ok la tuh..

aku rembat sekali ngn sebijik lagi battery utk d80 tu..
so total damage utk batt grip n batt dia is just rm350..
haa.. berbaloi2...

dan ini lah dia rupa terkini d80 aku with batt grip!!!

*lepas ni kene cari job photography byk2 nak cover balik wang yg telah diinvest...
cepat2 siapa nak cari photog leh hire aku!!!!!!!

**thanks sekali lagi wat masviona ku sayang!!

***aku dapat batt grip.. viona pun ada dapat something gak!!!



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

Cath J said...

Takuttt wei... Toys besar2 ni... Tapi kalau memang cari rezeki dalam photography... BERBALOI amt lah beli... utk kebaikan jugak kan... Itu lah nama nya investment... ^_^

Psst...apa lak Viona dpt? ;-p

prebetsabu said...

cathJ: tu la yg viona selalu argue kat aku... im in photography just because of passion.. takde la hardcore all out wat biz with taking pictures...

invest dah beribu riban dalam gadget photog ni.. tapi pulangan mmg tak nampak lg.. client mintak shoot pun amik upah just cover kos penat n minyak je hahaha...

nampak gayanya lepas ni kene all out turn hobby into income lah kan?

jom cepat siapa nak hira aku..!!

viona pun ada habuan.. nntilah kita story mory..

kenwooi said...

happy snapping! =D

kenwooi.com

CuTeMiUt78 said...

eemmmm insyallah.. PS kan rajin.. mesti dpt job utk photog ni..

Mr Hazizul said...

Kan dh comel kamera dia....
Bru nampak pro beb....
Bila nak ikut aku gi shoot ?

Sabtu ni aku, Hafeq & Ocin nak gi shoot, nak ikut ? Mengajar sambil belajar ! Ocin dh terer tau !

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!