Header

Friday, February 24, 2012

Bermain Rakit di Boyong Resto, Jogja

UPDATED: So sorry readerssss sayanggggggsssss ku semua ye saya type n schedule n3 nih malam tadi, dah schedule seawal jam 8am tp saya lupa plak video tak masukkan lagi coz xsempat nak upload semalam ngantuk sangat (kan ke mlm td khamis mlm jumaat so masuk tido awal lah kan...hehehe)  #edxdemaknanyeeh!!!! lol mmg ngantuk awal pastu kat hari nih plak saya kena ganti my bos gi meeting with Dato' Timb TKSU kat MoFT huhuhu so balik2 ofis baru perasan video xde lagi....so now dah ada then uols leh layan lah eh....mmg fail lah

but with one condition eh...uols jgn gelakkan saya tau!!!

Janji eh!



heepp jangan gelak kat video tu.. ahaksssss


rasanya org yg bodoh jer tak suka makan kat tempat macam nih kan...sudahlah beratap rumbia, terapung plak tuh, ada live band lagi


Seperti yang sudah saya war2 story mory kan, siap buat n3 live lagi tuh. Masa kat Jogja ritu saya dibawa oleh Pak Supir, Nizam ke restoran yang diberi nama Boyong Resto (i gues resto itu short form kps restoran kot).

dan kini saya sgt2 lah jatuh hati kpd konsep restoran nih sampai kini terkenang-kenang memori manis masa kat sana.

Ok kali ini marilah uols bersama2 saya kita tour (tour secara maya pun jadilah kan) dulu sekitar restoran nih utk tengok keindahan yang ada kat Boyong Resto nih yang membuatkan saya terkenang2 nih dan saya pasti if uols pun berkesempatan gi sini pasti uols jugak suka makan kat sini. Udahlah makanannya enak2 belaka pasti keindahan tempatnya pula pasti membuatkan uols cukup2 berpuashati kan.

pathway untuk menghubungkan antara satu pondok ke pondok yang lain

avin damia mendahului rombongan n diikuti oleh bonda dan walid dia...tempat dipilih oleh bonda sudah semestinya
pondok yg menjadi pilihan bonda haruslah strategi ofcos lah kena berdepan ngan main stage (pondok yg dijadikan tempat utk live band)....centre point itu bukankah penting kan uols!

Avin seronok tengok ikan2 koi yang besar2 n berenang2 lincah kat area sebelah pondok weols maybe ada sisa2 makanan drp pondok sebelah yang tertumpah kot
bonda plak tak melepaskan peluang untuk klik sana klik sini
Kejap2 guna BB kejap2 pkai digicam kang tak puas hati lagi tembak plak guna DSLR Prebetsabu tuh. Tak puas hati jugak rembat playbook gak...kalau leh semua sudut, setiap inci n angel saya nak snap gambar sebagai kenangan

cuba tekak apakah guna buluh ini?????




Buluh ini kegunaan dia sebagai alat bantuan bunyi untuk memanggil pelayan restoran. Bila kita ada memerlukan pertolongan daripada pelayan mcm nak mintak extra tisu ke nak tambah order or anything kan just ketuk kat buluh then pelayan akan datang melayan kerenah permintaan kita.

sgtlah customer friendly kan....:)

bila live band tuh buat persembahan lagu rock prebetsabu konon2nya menghayati lah feel kan...siap buat gaya gini last2 kena kutuk kat anak dara sendiri ckp walid dia hover.......LOL
blissssss!
hujan renyai2....walaupun begitu sgtlah calm n mendamaikan!

Ya Allah cantiknya scenary nih....pasti sy akan datang kesini lagi satu hari nanti

prebetsabu jugak tak lepaskan peluang


Saya tak yah cakap lah ala2 layan bluesssss dah rasanya kat sini. Selalunya weols amik masa bukan lama sangat time makan sbb tak moh bazir masa kan lepas makan jer terus blah n sesiap utk next plan tapi kali nih weols amik masa lama giler rest n rehat2 kat sini. Ini serius n bukan cobaaaaaaan!

ikan garupa bakar ini sgt sedap n saya makan sampai ketulang2 yg mana leh ditelan tuh saya telan.....LOL
ini air kegemaran saya...jus alpukat...:)

dan juga makanan lainnya....Alhamdulillah kenyang sgt
 



OK sebenarnya uols yang kat atas2 nih bukanlah content n3 saya tapi baru mukadimmah dia saja tau. 

OK sekarang baru kita start buat huraian tentang tajuk n3 kali ini iaitu bermain rakit di Boyong Resto nih....LOL 

Tak perlu banyak kata n ayat2 just tengok jer gambar n juga video yang prebetsabu sempat rakam nih.



Serius sekarang saya baru tau bukannya senang nak bawak rakit nih sangat susah dan saya sangat2 lah fail bawak rakit.


Saya nak rakit pergi ke kanan dia menghala ke kiri saya nak soh dia kedepan dia bergerak ke belakang.


Serius saya fail bawak rakit......muahahahaha





Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

9W2SEV said...

wah cantiknya...

hepi jer tgk alvin n bonda dia kayuh rakit..

Neeza.Areef said...

sgt mendamaikan viewnya..menarik n tertarik

ciannye msti huru hara nk dayung rakit tu..kot2 x ketepi mau meraung tgh2 tuh..hehe

masviona said...

9W2SEV,

hehe tu belom tgk video lagi tuh....hahaha

Neeza.Areef,
serius neeza mmg sgt2 tertarik n menarik skali....mmg xsmpai ke tgh pun coz saya adalah fail nak dayung rakit...hahaha

aceeta said...

Memg sgt cantik..bleh msuk jogja dlm ltravel list ni...thanx V

CathJ said...

Cantik tempat ni... :)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!