Header

Wednesday, September 16, 2009

Projek Deko Teratak Mv.com

Rentetan dari LIVE: Projek Deko Teratak Mv.com dan jugak LIVE: Mendesign Punya Pasal
maka kat sini aku nak war-warkan bahasanya main deco utk raya tahun ni dah siap!!!

Korang igt tak tak Budak Hensem a.k.a li_xmen yang pernah sponsor kitorang wat sticker kat kete ni aritu:-


entrypasal sticker sponsor tu ada kat sini ye...

dan Budak Ensem ni jugak la yang telah printkan banner n bunting utk Princess Party tu


kini kepakaran mencetak Budak Hensem ni kitorang gunakan lagi.
this time kitorang tempah print sticker yg BESARRRR !!!

huhuhu..
kitorang tempah sticker wallpaper !!

Alkisahnye ada satu hari tu masa aku n viona tgh makan kat Restoran JM Beriani..
tetiba masa tgh melepak makan sana, terdatang lak idea nak wat design gak utk dinding kat umah tu sempena raya...
aku bgtau kat viona, straight away dia setuju..!!

biasanya restoran2 or office korporat je yg suka wat design wallpaper kat dinding kan?
team Mv.com mmg suka kan kelainan..
lagipun kitorang nak utilisekan lah hasil dari hobi photography aku..
if selalu just print or wat custom storyboard album je kan..
this time weols wat kelainan... compile n design gambar2 tu n make a wallpaper deco!!

igtkan dah tak sempat nak wat utk raya ni..
sbbaku tak dan nak wat design..
idea kreatif tak mencurah lak sejak puasa ni..
tapi bila mengenangkan viona yg dah tertunggu2 hasil deko tu, so gagahkan jua demi isteri tercinta.. bersengkang mata tak tido wat design

korang nak tgk tak hasilnya?

kerja pemasangan hasil seni dimulakan selepas buka puasa..
huhuhu..
makan dulu !!!
ok..
memula kita clearkan dinding yg nak disenikan tu dulu..
buka dulu lampu kat dinding tu..
alihkan meja makan tu tepi sikit..

kerja sedang dilakukan..
Kesulitan hari ini adalah untuk kesenangan kita di masa hadapan.. hahaha mcm ayat JKR la plak..

Budak Hensem ngn kawan dia.. Asep...
sangat tekun n pro wat keje...

rata-rata kan sticker tu...
kene wat cermat takut nnti ada bubbles or gelembung2 lak tak rata sticker tu..

si Asep tu ialah Indon..
tapi ada style siot dia..
sekali imbas tak mcm indon kan...
hensem mcm artis la plak bukan aku kata.. viona yg kata.. jeles gak aku sikit2.. haha

bukan sahaja si Budak Hensem and Asep je yg sebok wat keje..
si Damia pun menunjukkan skill..
agaknya dia rimas tgk sepah2..
dia pi amik penyapu and dia sapu !!!
baguss ooo damia ni....
pembersih..!!

nampak je aku point kamera, terus "Smileeeeeeee.. peaceeeeeeeeeeee"

err... tak perlu la komen kot gambar ni..
standard la aku.. camho camho..
uhuhh.. org tgh sebok wat keje kat blkg nuu aku camho lagik..
tadaaa...
dah siap !!!

saje je aku amik angle cenggini..
takmo tunjuk jelas2 design wallpaper Teratak Mv.com ni..
if korang nak tgk bebetul, kene la mai umah weols!!!
eksklusif hanya di Teratak Mv.com


lps dah siap...
sambung minum2 plak..
avin damia sgt manja ngn uncle Budak Ensem ni...

apa yg budak Ensem makan, damia nak jugak..
menepek je duduk atas riba Budak Hensem

ek ee eleehh.. damia..
tgk Budak Hensem makan pun seronok tersengih2... !!
haiyaaa..


"Uncle.. nak ni nak ni..."

hahhaa..
tak tenang si Budak Hensem nak makan..
dok kene melayan keletah si Avin Damia..

"ok kawan2... jom avin damia nak kenalkan insan2 tersayang dalam gamba wallpaper ni..."

"ni walid and bobo.. eh silap.. bonda.. maafkan damia ek.. pelat.."


"dan ini pulak Atuk and Wan..."

Puas hati......................
sangat puas hati ngn design and kualiti printing.. ! (design tu ofcourse la kene puas hati dah sendiri yg snap gambar, sendiri yg design!!!)

insyaallah..
deko wallpaper ni pun weols akan jadikan sbg acara tahunan gak... !!

*masih ada lagi yg pending Projek Raya ni.. bukan utk teratak Mv.com, tapi utk reader masviona.com.. utk uols.. tatau la sempat ke tak kitorang nak laksanakan projek tu.. saba ek..



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

16 Comments Uols:

Anonymous said...

wakakaka.. abis la aku dah x misteri lagi... anyway thanks for the buka puasa meal... im glad to help masviona n families for hari raya.. hehehe.. per2 pun Selamat Hari Raya Aidilfitri... hati2 di jalan raya, ingat org tersayang..


~"budak hensem"~

Sue said...

Wahh..gud idea la!! SUkeee... Raya neh bole la ajak Akbar gi beraya umah u. Hehe...(tak malu sungguh!)

neezareef said...

amboi umah uolz..lain dr yg lain...

agak2 klu dtg nk gambo kt situ as backdrop bleh tak..hiks!

nURmALa mAZLan said...

aduh!!!!
serious cantik~
mkn hati okeh...
nak buat jgak boleh??

♥Hernee Nazir♥ said...

mmg meletops la umah uols..cntik gile..

Kaseh said...

sangattttttttt creative la PS.. eh nati kaseh bleh la mintak tlg PS amekkan gamba tunang n tawen kaseh nati.. kinmummysya jadi wedding planner.. PS amek gambo.. haa semua kawan2 hahha..mana la tahu leh dapat price member kans.. larikss..tapi siyer mmg lawa..

Jocko said...

serius lawa,,, bleh kasi kontek nama kat kawe jocko312@yahoo.com kawe pun nak buat jugak la,,, beserta dgn harga skali yerrr

Dee said...

cantik sgt2..tp nti kalo damia ada adik..tampal baru kt dinding sebelah lak ke?

Mummy Dasy said...

amboi lain dr yg lain...best best..unik

Cath J said...

Cantik gambar2 tu... wall paper lah kiro kan....

Ha... nanti ada anak lagi 2 ke 3??? mana kau nak letak gambar diorang tu oii...

kang merajuk kat sudut2 anak ke2 ke 3 tu.... hihihihi....

But very lah beautifullllllll......

lily lotus said...

aah laa very the kretip tau! haa idea sape ni..hehe..nak serbu umah viona laa raya ni

oneyani said...

comel dan sgt kreatif!

tp xtakot kw gambar besar2??hehehe sory la yani ni penakot sket..tgk bear malam2 pon ngeri=p

rasp said...

wah....unik wallpaper uols...
kelazzzzz!

Anonymous said...

kepada yg berminat untuk memiliki wallpaper seperti abg ps yg cantik betul designnyer, sila hubungi azli a.k.a budak hensem di talian 03-21434488. atau datang ke pejabat kami di jalan pudu.

~~ bro, aku promo skit bleh ek..~~ hehehehe..


"budak hensem"

prebetsabu said...

ALL: thanks pada semua yg bg pujian tinggi melangit nih hahaha..
design tu biasa2 je.. last minit punya design... tapi mmg design datang dari hati tu.. puas tu pilih gambar2 yg byk membawa makna tu..

kaseh nak aku jd photog majlis ko nnti? kecik tapak tgn nyiru aku tadahkan.. member2 no hal la..

btw, budak hensem dah bg dah no fon dia tu.. leh la kontek dia direct if berminat nak wat wallpaper cenggini, or any other printing.. segala bapak tok nenek printing azli ni leh wat tau.. dari sekecik2 print name card sehingga la sebesar2 billboard !!!

neway, budak ensem, sbenarnya n3 advert khas utk service ko aku tak dan publish lagi.. nnti lepas raya k....

Kaseh said...

Dalam byk2 gamba dah tentu gamba damia paling comel la kans(aku bias ni haha sbb damia adalah buah hatiku kans..)..tapi gamba PS tgh kissh dahi MAs tu sgt menyentap jiwa la..sebb terharu tgk..so sweet.... terasa keikhlasan PS menyayangi Viona..pheww..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!