Header

Friday, January 31, 2020

Wahed Invest: Halal Robo Financial Digital Advisor

Ingat tak haritu aku pernah tanya, dengan RM200, apa cabang pelaburan yang ada?
Ramai yang petik kata suruh try WAHED invest.
So lepas study sikit², aku pun tertarik sebab ianya adalah salah satu apps artifial intelligent, yang akan bantu kita labur ke mana² saham dan fund yang PATUH syariah.
Apps robo investment gini ada few yang memang aku pernah try.. StashAway dan Mytheo..
Namun semua tu tak masuk kategori pelaburan yang patuh syariah. So yeah, bila dah ada option yang patuh syariah, kenapa nak berada di jalan jahil lagi, kan?
.
Wahed ni baru dapat kelulusan dari Suruhanjaya Sekuriti untuk berada di pasaran since Oktober 2019 aritu.
Ianya adalah berpusat di USA.
.
Aku dah seminggu try, dengan amount minimum RM100 sahaja.
Dan so far, dalam seminggu ni return dalam RM1.50 (1.5%) dengan bersandarkan modal RM100.
Fluctuations dalam seminggu ni, tiada junaman, hanya stagnant pada tahap 0.5% dalam sehari dua lepas.
.
Tadi aku buat 2 transaksi sekaligus.
1. Aku cuba withdraw RM50 kembali ke akaun bank aku, utk lihat camna proses nya. Ianya bakal memakan masa 3-5 hari bekerja.
2. Aku tambah lagi pelaburan sebanyak RM500, dan akan mula diniagakan dalam tempoh 2 hari lagi. Nak try rasa percentage yang lebih baik.
.
Jadi, jika korang juga masih tercari² tools lain untuk DIVERSIFY (pelbagaikan) pelaburan dan simpanan, aku berani dah untuk rekemen platform ni.
Ini bukan skim cepat kaya, MLM atau lapisan agent kena rekrut.
Ini ialah pelaburan yang sah, brokernya ialah robot AI applikasi.
.
Untuk menambah seri, bila kau nak register nanti, masukkan referral nama aku, muhbin936 supaya kita bersua boleh dapat RM40 percuma ke dalam akaun pelaburan sebab guna kod rekemendasi. Duit ni akan masuk dalam tempoh 30 hari nanti.
Nak pakai referral code, pakai ni muhbin936.
Siapa yang stuck and kurang faham apa itu investment, risiko dan portfolio, tapi minat nak try labur dalam Wahed, leh pm aku.
Insyaallah aku beri pencerahan, tapi syaratnya kau kena lah pakai referral number tu.. bukan aku mintak duit kau pun, Wahed yang akan bayar kat kau dan aku juga. Kahkah!
Berani cuba?
Aku berani.

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!