Header

Tuesday, April 03, 2018

IPhone or Samsung?? Little Miss Khan ke??



Iphone or Samsung?
Samsung? Euwwwwww
Agak-agak nampak tak saya nak kupas berkenaan apa?
Perbezaan diantara Iphone dengan samsung ke?
Eh tidak lah, as for me dah agak basi dah pun kalau nak kupas sekarang ni lagipun saya bukanlah orang yang hantu gadget sangat nak buat review pasal kedua-dua phone ni.
Jadi pasal apa?
Sebenarnya saya nak kupas mengenai perbezaan pendapat.
Kita ni kata orang rambut sama hitam tapi hati belum tentu lagi sama. Contohnya dalam satu mesyuarat senyum pada A mungkin tanda setuju tapi mungkin tidak pada si B. Angguk pada si C belum lagi hatinya sama bersetuju dengan si D yang beria terangguk-angguk sama. Bertepuk tangan pada di E belum tentu lagi sama riang gembira macam tepukan si F dan G. (Eh macam dok ajar anak murid ABC pulak dah hehe)
Kesimpulannya suka pada kita belum tentu lagi suka juga pada orang sama lah kes kes hp tu kota suka iphone tapi ada orang yang dengar iphone pun dah tak suka n vice versa namun itu tidak seharusnya dijadikan alasan untuk kita memandang rendah atau memperlekehkan kesukaan mahupun keputusan orang lain.
Itu baru cerita pasal hanphone belom masuk lagi bab-bab yang lain. Banyak lagi sebenarnya kes yang terjadi lebih kurang sama macam ni.
Ingat kan kes macam ni jadi dekat budak-budak sekolah rendah je macam kita pernah dengar kan.
Kita jangan kawan dengan nurin tau sebab dia bukan geng kita. Kita kan geng beg elsa tapi nurin tu geng beg anna. Elsa lagi cantik kan anak tak cantik so kita tak jangan geng dengan dia tau kita geng berdua je
Itu budak sekolah rendah tak boleh terima bila ada kawan sekolah yang tak minat kartoon yang sama dengan dia.
Dah besar masuk alam pekerjaan pun ada juga. Contohnya kalau geng2 yang lepasan abroad ni nak sama geng dengan depa je tak nak satu geng dengan lulusan universiti loval sebab nanti jatuh standard. Depa dulu belajar UK speaking berabuk kalau budak2 belajar dalam negara ni cakap melayu standard kadang siap loghat negeri xleh tinggai ada yang hat loghat kedah cakap utara ada yg loghat pantai timur lah so diorang sendiri bina gap.
Nampak tak padahal sama je belajar mana-mana pun sometime ada yg belahar kat universiti local tu pun sebab itu memang pilihan mereka walaupun ada yg dpt offer universiti luar negara tapi diorang yang tolak.
Itu bab pendidikan now masuk pula bab pekerjaan.
Ada orang yang memilih untuk kerja sendiri walaupun dia mampu dapat tawaran kerja dengan gaji yang tinggi, jawatan hebat apa semua tapi tetap nak kerja sendiri walaupun hanya sebagai peniaga nasi lemak tepi jalan tapi bagi orang yang lain yang jenis tak suka ambil risiko mereka lebih selasa untuk bekerja makan gaji sahaj tak pening kepala katanya gi kerja balik kerja hujung bulan dapat gaji.
Ada juga diantara kita yang sanggup lupakan offer kerja dari syarikat besar luar negara semata-mata atas alasan tak suka berhijrah dan tak sanggup berjauhan dengn family dan orang yang tersayang tapi ada pula orang lain yang berusaha keras untuk mendapatkan tawaran kerja di luar negara walaupun hanya dengan sebagai buruh kasar atau pembantu rumah, pembantu perubatan....personal nurse, caretaker, pekerja ladang, pekerja kedai makan, cuci pinggan basuh pinggan dan sebagainya hanya semata-mata kerana teringin untuk merasa duduk dinegara yang mereka suka.
Ala macam-macam jenis lagi lah kalau nak dibuat contohnya apa yang saya nak highlights kat sini adalah semua itu tergantung diatas pilihan individu.
Afterall hidup ini memang satu pilihan. Dan pilihan itu ada pada kita. Tiada yang sangat betul dan tiada pula yanh sangat salah sebenarnya jadi tak perlulah kita merasa perbezaan pendapat itu sebagai suatu kesaahan dan dijadikan alasan pula untuk kita bermusuh-musuhan.
Sudah sunnatullah bahawa manusia itu diciptakan berbeza-beza agama, bangsa dan keturunan haa kat sini pun dah nampak banyak perbezaannya kan.
Makanya kita ni sebagai manusia biasa sewajib dan seharusnya memahami bahawa perbezaan pandangan atau buah fikiran bukanlah dicipta untuk mencetuskan satu permusuhan dan sentimen pertelagahan sesama manusia namun sebaliknha ia hanyalah merupakan sebahagian daripada wadah dan jugak medium untuk mencipta satu persefahaman yang mantapdan semangat toleransi yang jitu dan akhirnya akan menjalin satu iakatan persaudaraan dan kesatuan ummah yang mampan sama ada sesama Islam mahupun sesama bukan Islam...haaaa gitu citernya
Katalah kalau ada orang offer saya kerja di Australia gaji kasi AUD10,000 dolar per month tapi keluarga (suami dan anak2 tak boleh ikut) saya tolak tanpa fikir panjang tak sanggup nak tinggal bantal peluk Muhamad Nasron Nasir dan bantal golek si Avin Nurdamia Alhamra tu melainkan saya harus pergi demi hidup dan mati
Tapi kalau tetiba dapat offer macam ni
Eh mas, u mai Amerika ni bawak family u...suami u anak u, u manage kedai i, duit poket i kasi u USD 5,000 dolar per month, rumah bangalow 3 tingkat i kasi percuma siap dengan transport sekali pakej siap driver. U kerja dengan i. I sanggup walaupun i kerja dengan orang makan gaji je tapi pilihan yang i nak semua i dapat dengan my happiness ad disisi apa lagi yang kita tak patut syukuri?
Dan yes itu pilihan i kan
Bye uols. Chills sudah ok.




Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ

Thursday, December 07, 2017

Teaser Day 3 Hawaii: Ronda town and drive north of Oahu.

Aloha!

Nah..
Aku bagi sikit sample live update..
Now kami tengah drive ke utara Oahu..

Nanti lah malam kang kalau sempat kami cerita Part 3 hari ketiga kami di Hawaii ye!

Mahalo!







Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ

Wednesday, December 06, 2017

Dokumentari Trip to Honolulu, Oahu Island, Hawaii, United States of America - Part 2: Peninggalan Perang Pearl harbor



Wow...
Korang baca ek entry kat blog ni? hahaha
.

Oklah aku sambung lagi hari ke dua kami di kepulauan Oahu, Hawaii ni.

Seawal jam 6am kami dah terpacak kat bawah unit rumah kami untuk tunggu Uber, nak terus ke Pearl Harbor untuk mengunjungi Memorial USS Arizona.

Suasana pagi di Niu Street, Waikiki, Hawaii

Boleh je kalau nak naik TheBus dari Niu St Waikiki ni...
Jalan kaki ke depan sikit, pastu naik bas nombor 2 or 13 pastu tukar bas nombor 40 nanti dia stop depan Pearl Harbor. Kos baru USD2.50 je.. perjalanan amik masa 1 jam 18min.

Tapi kami nak mudah, kami amik Uber kahkahkah
Kos dalam usd20, 25minit leh sampai and duduk rilek macam Boss kat belakang...
Eh kan kata kami memang boss? haha


Sampai je, korang mesti terus ke ruangan penyimpanan beg.
Tiada langsung beg yang dibenarkan dibawa masuk, kecuali beg yang transparent nampak isi perut dia.
Pouch, wallet, clutch, backpack, handbag segala mak nenek wajib simpan kat luar.

Dan nak simpan bukan free ye..
Kene bayar usd4 utk sebiji beg... so korang pepandailah sumbat beg2 korang yang belambak tu masuk 1 beg besar.... sumbaaatttt je...


Lepas dah simpan beg segala, terus ke kaunter tiket.
Untuk gi tengok memorial USS Arizona, ianya adalah FREE..
Tapi kena ambik tiket dulu sebab diorang nak control bilangan crowd...
Sebab nanti diorang akan bawak naik bot ke kawasan USS Arizona yang dah tenggelam tu..


Kami dapat sesi jam 9am..
Ada banyak sesi..
Tapi tiket adalah terhad..
Sehari depa terima dalam 1500 orang sahaja..




So sementara nak tunggu jam 9am,,
Ronda-ronda lah dulu...

Ada muzium kapal selam..
Ada muzium sejarah serangan Pearl Harbor sehingga meletusnya WWII kat dunia kita ni..

Dan, bergambau lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..
layanzzzz

Memang cantik pun pemandangan...

Bertambah cantik bila ada cik adik manis ni jadi modelnya haha


Dan si teruna kacak kahkahkah











Seriously, kita leh leka sebab nak bergambar je dalam ni sesambil melawat masuk muzium² sekitar ni...

Scenery cantik, artifak perang pun mengujakan, kisah dan fakta peperangan pun berinformasi utk diambil tahu...

Hey jangan ingat aku pandai tengkolok, aku ni jumud tau... takat mesingan camni senang je aku operate! kahkah
hah mana.. mana.. aku tembakkk ni.. tembaakkkkkkkkk peng peng peng... pish pish pishhh kepishhhh


Kaki skodeng gak bini aku ni haha





Then lepas tu...
Kebetulan sebab nak raikan hari peringatan kejadian pengeboman Pearl Harbor 7 Dec 1941..
which is timing kami memang sangat ngam.. nasib baik tak pergi time 7hb dia tutup untuk acara private pihak tentera dan keluarga mangsa je...

Kami sempat lah juga jumpa and bersembang dengan sorang survivor Pearl Harbor..
Banyak dia cerita pengalaman dia..
Tua dah dia....

Last, dia luah perasaan..
Lebih kurang begini maksudnya "Saya pergi sana pergi sini beri ceramah beri kata semangat, tapi satu sen pun saya tak dapat,"

Kami hanya berhuhuuuu.. lalu pergi dengan senyuman...




Lebih kurang jam 845am, kami terus ke pawagam di belah kiri kawasan ni untuk memulakan kembara ke memrial site USS Arizona..

Sebelum naik boat utk gi kat tapak kapal Arizona karam tu, kami dipersembahkan dengan sebuah tayangan video menerangkan serba sedikit apa yang berlaku ke atas tentera USA di Pearl Harbor dan serangan mengejut dari pihak Jepun.

Settle tengok video dalam 20minit gitu..
Kami terus gi kat boat.

Tidooo je bini aku ni.. kahkahkah.. jetlag katanya hahaha.. eh tak baik bahan bini.. dia terkedip mata tu jeeeee

Boat amik masa dalam 5 minit je sampai..
Dekat je pun sebenarnya..

Dan sampailah kami ke tapak di mana USS Arizona Battleship telah dikaramkan bersama-sama ratusan anak kapalnya.......

Kat sini merupakan memorial, so walau korang teruja nak tengok baki kapal Arizona yang dah tenggelam tu kat permukaan air, korang control lah sikit...
Hormati tanah perkuburan...walau takde tanah.. air je...


Pintu masuk memorial

Serombong kapal Arizona yang jelas kelihatan di permukaan air laut

Serombong kapal Arizona yang jelas kelihatan di permukaan air laut



Badan kapal Arizona

Badan kapal Arizona





Dan nanti akan ada wakil dari Pearl Harbor yang akan memberi penerangan tentang memorial ni..
Secara ringkasnya siapa yang terkorban...
Ramai yang merupakan adik beradik dalam angkatan tentera..

Dan ramai survivor yang telah mewasiatkan bila mati nanti mereka juga hendak dikuburkan di dalam kapal Arizona ni... bersama-sama dengan krew kapal yang lain, yang telah lama pergi dahulu...

Lepas tu kami semua pun dihantar balik ke tanah pulau Pearl Harbor...



Lepas settle, kami pun naik TheBus... kami ada nak attend meting kerja... hahaha.. bye!!
Naik bas je lah murah baru usd2.5 kikikiki
Kalau takde nak kejar masa, leh je... 
Selesa and tiap bus stop ada announcement.... so tak mudah sesat lah...


opppsss sebelum kita tutup post Doku Hawaii part 2 ni, meh aku hidangkan dikau semua dengan gambar Puan MV kita melompat riang di Pearl Harbor.....



Kehkehkeh habislah aku jap lagi kene piat tinga lah ngn MV!

Ok guys, thanks for reading part 2 ni....
Semoga ada manfaat dan boleh dijadikan panduan...

Esok? Part 3......

Nak pi lepak pantai Waikiki..
mana tau kot-kot aku and MV and belajar surfing keee....

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ

USS Arizona Memorial - Teaser

Tinggalan USS Arizona yang telah menjadi makam perkuburan askar USA.

Dan juga survivors yang memilih utk dimakamkan bersama-sama rakan sekapal lain yang lebih dulu pergi.
.

Full story di blog www.masviona.com Doku Hawaii Part 2 nanti.

Part 1 dah baca?

.
#TuanNasron
#BangsaNiaga
#MVPSTakesHawaii
#VacayCumBizTrip
#KeAmerikaKita

Tuesday, December 05, 2017

Dokumentari Trip to Honolulu, Oahu Island, Hawaii, United States of America - Part 1: The Arrival.

Mak datok!

Lama gila dah tak buat karangan kat blog ni kahkah
Siap dah terlupa camna nak compose new post!
.

Seperti biasa, meh kami nak cerita pengalaman kami 1st time jejak kaki ke Honolulu, Hawaii.
Kami dapat grab tiket masa launching flight KL - Honolulu by Airasia aritu..
Boleh tahan gak lah murahnya.. total utk 2 orang complete tax, luggage 40kg and makan, dalam rm3k.
Last kami check lepas dah habis promo tu total dalam rm7k kahkahkah jimat den..
.


Hawaii adalah sebuah negeri dalam USA, so wajib rakyat Malaysia untuk mohon visa lawatan.
Tak silap dalam 160USD lebih kurang rm700 (ikut tukaran semasa).
Tak susah mana nak apply.. gi isi borang online, buat payment (juga online) kemudian set date utk temuduga di Kedutaan America di depan Tabung Haji tu.

Boleh refer kat website http://www.ustraveldocs.com/my_bh/my-niv-visaapply.asp
.

Kami bertolak pada 4 December jam 1415hrs.
Terus aku call Abang Teksi Mata Coklat Kulit Coklat si Said Azlan.
Korang boleh juga tempah servis teksi dia, call 01121287842

Brown Cab Brown Eyes - 01121287842

Dalam jam 12pm maka sampailah kami ke Departure Hall KLIA2.
Untuk penerbangan D7 tak boleh web checkin due to security reason..
Memang nak masuk USA ni banyak cekadak kahkahkah


So advisable korang standby mai awal kat KLIA2 utk urusan checkin segala macam.

Settle checkin kami pun lepak² kat boarding area..
Makan-makan dulu dating-dating lagi...





On the way boarding area tu, nak dijadikan cerita, kasut boot Clark yang aku beli kat London (nak jugak mention beli kat mana khannnnn! kahkah) tetiba boleh buat perangai..
Setelah beberapa tahun bersemadi kat rak kasut (sebab tak pakai hahah) tetiba bila nak pakai je dia boleh plak terkopek tapak dia! grrrr saboo je lah...
Masa kat rumah taknak pulak dia terkopek.. dah sampai airport baru nak terkopek.
Gigih la beli selipar jepun wakkakakaa


Rilek je aku gi Hawaii, pakai selipar jepun kahkahkah

Mentang-mentanglah flight kene transit kat Osaka Jepun, perghhh amik mood dengan pakai selipar Jepun lah!
.

Flight ke Honolulu kena transit kat Kansai Osaka Jepun dulu.
From KL to Kansai dalam 5.5 jam gitu...

Bosan gak lah kahkahkah



Touchdown Kansai, terus masuk ke security check utk passanger International Transfer..
Lepak pulak lagi 2 jam tunggu boarding semula ke Honolulu..

Sementara menunggu tu, sempat lah one puff two puff dalam bilik penuh kenikmatan ni:




kahkahkah smoking room lerr apa lagi..
then, lepak minom² kopi...
Tapi sini tak accept USD.. just acept Yen Jepun je..
So korang kalau takde Yen leh swipe kad kredit haha

Senyum kemewek dia...
No wonder lah sebab kat airport kansai ada kedai camni... hmmmm
dan juga camni.. hmmm lagi....
On wifi free and check Fb.. eh silap.. cek hal keje kahkahkah
.


Cukup 2 jam lepak, maka bermulalah kembali pengembaraan udara..
From Osaka to honolulu pulak amik masa 7 jam..

Kematu lah bontot kau kahkahkah

Kami tidur je yang banyaknya sebab nanti touchdown Hawaii sana jam 12pm dan masih lagi 4 December..
Cewah terasa muda sehari woihhhh
.






Setelah 7 jam atas langit...
maka sampai jugak akhurnya kami ke Hawaii, USA atau lebih tepat ke kepulauan Oahu!

Best! Hilang penat tetiba kahkahkah.. terbayang semangat Honeymoon haha aumm
.

Sampai ke Security and Custom check, ada sedikit masalah ngan nama aku..
Entah pasal depa tak bagi lepas.. visa semua complete... Agaknya sebab aku kacak sangat kot kahkah
MV kita dah ok elok je lepas..

Aku kena panggil masuk menghadap ke opis security depa,,
Soal jawap itu ini..
Kerja apa.. aku cakaplah aku berniaga party shop Glowing Party House, sebuah kedai barangan party dan belon yang tersohor kat Malaysia tu.. sempat jugak aku promote kat pegawai sana kahkahkah

Dekat 2 jam gak depa tahan aku.. tapi dont worry kita nothing to hide, depa tanya kita jawap leklok..
Depa jalankan tugas je.. its ok.
.

Lepas kene interview ngn security USA, yang aku anggap macam wartawan interview artis je hhahaha terus aku dapatkan isteri aku MV dah tunggu aku kat luggage..
Macam drama hindustan kami berpelukan dari jauh dah berlari mendepangkan tangan airmata bercucuran syukur dapat disatukan semula.

ok tipu je.. kami cool jek wakakkaka
.

Dek kerana dah terdelay 2 jam, arrangment teksi private yang aku dah set sebelum ni, aku terpaksa reschedule..

Kami guna servis teksi Hawai23.
Reliable and cheap. Normal teksi dalam usd40.. uver dalam usd30, manakala hawai23 seperti namanya hanya usd23 dari airport Honolulu to Waikiki area.

Gi terjah web Hawai23 nd book sana.

Naik toyota.. tak merasa naik brand USA pon kahkahkah

Muka lega walau 2 jam kene tahan kastam kahkah

Dah activate celcom roam rm138 selama 7 hari punya pakej. online terus cek FB... eh cek hal keje haha. Berbaloi pakai pakej rm138 unlimited call n sms lagi,
.
James, driver kami dari Hawai23. Sembang dengan dia ni macam rasa tengah berlakon citer Bad Boys! Fu*k sh*t segala macam keluar hahaha

Sampai Waikiki kami terus ke Niu Street.
kat situlah kami punya rumah penginapan utk next few days.

Kami tempah studio apartment.
Ini dari Airbnb.
Sini hotel mahal gak lah..
Average rm400 satu malam.

Lucky dapat airbnb 1 rumah ni dalam rm380 satu malam all in include tax.
Memang berbaloi rumah dia ni.. cukup lengkap.. wifi, snack, towel etc. Puas hati.

Kami di tingkat 8
Belakang ada sungai. Niu St ni just 10min from Beach Rd.
Amik kunci yg owner dah left kat sini. Simple and easy.


Muka best haha
Snacks tuan rumah bagi.
Ada beach towel, snorkle gear and board utk kegunaan kami from tuan umah.. perghhh
Wifi hi speed khas utk kami juga hahhaa
Ada bath tub.. cukup lengkap.

So, dah alang berbelas jam pejalanan, maka sampailah masanya utk kami membersihkan diri..
Dan makan megi kahkahkah

Lepas tu kami terus keluar jenjalan ke Waikiki area..
Menghala ke Beach Road untuk ke Hard Rock Cafe.



Kau tengok lah betapa semangat Melayu aku ni kuat kahkahkah
Kat Amerika pun aku ber tengkolok dan ber tanjak tau..
kau hado?

Siapa fren ngn FB kami leh la tengok video kami LIVE.

ABC ni macam 7eleven lah kedai serbanika..
Banyak gile kat Hawaii ni.. selang 200m mesti ada lagi ABC.. hahaha
.


Lepak-lepak Hard Rock Cafe Honolulu..
Tengok design baju depa..
Cun gak.. price range usd25 to usd35
.


Lepas tu berjalan menuju ke pantai Waikiki
Along the way terjumpa foogtruck..
Makanya kami pun belasah la makan!





Kami pilih untuk makan shrimp..
Lagipun tu je pilihan Halal yang ada hahaha

Set Shrimp ni dalam usd13 satu set.
Eh sedap oiiii
Fresh udangnya.. siap ada nasik oiii..





Air pulak kami order air nenas usd12
air oren usd7
Jangan convert RM lah nangis oii..

Dah bercuti kan.. tatau la pulak kalau kau masih lagi ngn harapan "LELAKI NI BERCUTI KE HAWAII DENGAN BELANJA RM100 JE" ahhaha hadoiiii


.

Lepas makan kami jenjalan pantai Waikiki time malam..
Nothing much pun.. biasa je pantai..
.

On the way balik ke Niu St kami berjalan ke butik² branded Chanel, Gucci, Coach..
hmmm.. korang rasa apa kesudahannya? kahkahkah
Adakah PS kena pow ngn MV?

Chanel
Gucci
Mentang-mentang kat Hawaii, MV terus nak pow beli spek hitam hahaha..
.

Maka kurang lebih itulah dia kejadian hari pertama kami di Hawaii.
Esok insyaallah kami bercerita lagi.

Dah lama tak emnulis blog gaya santai gini kekok plak kahkahkah

Nantikan pulak;
Dokumentari Trip to Honolulu, Oahu Island, Hawaii, United States of America - Part 2: Peninggalan Perang Pearl harbor

Chowwwww



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!