Header

Thursday, August 17, 2017

Skill asas dalam berniaga ini membuatkan kami berjaya ke tahap ini.

KAU BUAT, KAU DAPAT!
---------------------------------------

Ini, tahun 2010.

Masa ni, Glowing Party House hanya beroperasi dari rumah.

Happy betul muka brother customers kami ni dapat belon pagi buta.

Bilik tingkat bawah rumah kami dijadikan stor simpan barang niaga. Kat beranda rumah ada 1 tank helium (sampai sekarang kami masih simpan tank tu, kami nak jadikan warisan utk cucu cicit kami jadikan tauladan.. kisah Nanny and Granddad depa mula niaga hahah)

Memang tiap hari seawal jam 6am pasti ada yang datang ke rumah kami untuk selfpickup belon-belon.

.

DISIPLIN.
---------------------------------------
Ini part yang ramai gagal kawalselia.
Kau ingat camna kami boleh kumpul duit sampai dapat modal nak dump untuk sewa kedai?

Kenapa kami beriya tekad dan nekad pasang impian untuk berkedai?

Kerana nature of business kami "mewajibkan" kami berkedai supaya kami berpeluang untuk dapatkan sale yang lebih tinggi!

Setiap jualan kami, kami akan asingkan sesiap untuk rolling and kumpul modal. Kami ikat perut. Masa ni sumber pendapatan lain dah zero. Yilek.. mmg 100% berharap pada keuntungan jual belon.

.

BERNIAGA MESTI KENA UNTUNG.
---------------------------------------
Kami buat market research, cakna dan ambil tahu harga pasaran untuk produk kami - belon.

Kami TIDAK MENGAMBIL KEPUTUSAN UNTUK MENJUAL DI BAWAH HARGA MARKET. Ramai newbies yamg semacam diajar untuk rendahkan harga dari harga market;

Dengan tujuan dan matlamat kononnya nak cepat dapat grab the market.

Ini KESILAPAN yang amat BESAR. Existing player tetapkan harga pasaran sedemikian kerana mereka dah UJI dan ALAMI market secara LIVE, dan mereka DAPATI harga tersebut adalah harga BOLEH JUAL, dan memberi KEUNTUNGAN setimpal!

Kau masuk padang baru, kau buat kepala kau, spoil market dan eventually kau sendiri makan pasir.

Sepatutnya kau FOLLOW harga market, jangan jadikan strategy permainan harga sebagai pemula bicara kau dalam game industry.. kelak akan makan diri.

Kau tingkatkan SERVIS kualiti dan fahami selok belok MARKETING dan SALES. Itu game yang betul!

Jangan sampai big player dalam industry tu goncang harga pulak.. depa stok n skill dah tinggi.. nanti kau yang lebih merana.

.

JANGAN BERPATAH BALIK TERLALU AWAL.
---------------------------------------
Kalau kau expect dalam tempoh 6 bulan pertama, kau dah boleh belikan wife kau handbag Chanel ke, LV ke or even Coach ke.. kau punya otak ada mereng sikit kat dalam tu.

Even mungkin, Kau akan "suffer" lebih dari 6 bulan kalau rentak kau tak susun leklok.

So, jangan putus asa terlalu awal.

Mana tau, harini kau quit, mungkin sebenarnya rezeki perniagaan kau lagi seminggu kalau kau bertahan, mencurah-curah order from customers yang dok wait n see selama ni..

Melepaslah kau.

Apa patut kau buat, kau perkemaskan MARKETING MARKETING MARKETING.

.

ASAS.
---------------------------------------
Apa yang aku cerita malam buta ni hanya asas.
Terlalu basic.
Kalau yang basic ni pun kau rasa takleh nak commit and takleh terima pendapat aku;

Kau JANGAN TERJUN BIDANG NIAGA.

Noktah.

Alhamdulillah dengan prinsip asas ni lah kami pecut dapat buka 3 outlets and 1 warehouse.

.

Aku nak tidur. Entah kenapa malam ni aku rasa syahdu tengok kenangan lama.

Nak mengadu ngan bini jap.. 

*Info gini, kalau kau SHARE lagi bagus dari share gosip entah apape.

.
#TuanNasron 
#BangsaNiaga
#GlowingParty™

Saturday, February 25, 2017

Borong barang party!

Mungkin ada ramai lagi yang tertanya-tanya..

Area Bangi, Kajang, Putrajaya, Subang, Puchong dan sekitar ni kat mana nak cari barang-barang keperluan party ye?

Belon, helium, noise maker, banner, hats, candles, costume and accessories.. complete range pelbagai kualiti sesuai dengan budget anda.

Boleh datang ke mana-mana outlet Glowing Party™.

Reko Sentral 0387414445
Bangi Sentral 0389122915
Usj21 0380207681

Layari page www.facebook.com/GlowingPartyHouse untuk news and latest updates of products!

Kami juga supply kepada peniaga lain secara borong 

#GlowingPartyHouse 

Thursday, February 23, 2017

Rahsia Hendak Mendapatkan Yang Terbaik Dari Supplier.

Rahsia Hendak Mendapatkan Yang Terbaik Dari Supplier.

TRUST. KEPERCAYAAN.

Eh mudah je kan?

Memanglah mudah tapi sangat susah bagi peniaga yang sombong ego bongkak perasan acah-acah bagus hot stuff bebeno.

Kami dulu bab masuk mengadap supplier memang bab yang kami tak pernah berkira or teragak-agak untuk invest!

Walau jauh beribu batu kami akan terjah jumpa empat mata berbincang bersama, melawat courtesy visit sambil melihat potensi produk yang kita nakkan tu.

Bukan macam kau.. alamat supplier diluar poskod kau je pun kau dah macam-macam alasan susah benauu nak gi singgah lawat.

Pastu mengeluh itu susah ini susah. Dah kau sendiri yg susahkan diri apahallll?

Kalau kau gain trust dua hala, kau jugak yg untung long run.. margin pun leh ejas.. payment term pun leh bincang tauuuuuu

Tak paham lah saya ngn peniaga yang ego tak bertempat ni...

Mujur yang amik wholesale ngn kami semua pandai pikir jauh kehadapan!

*ni kang ada lah lagi yg pm aku marah2 ni kata aku belagaklah apa lah.. pandangan aku tak tepat lah... eleh.. kita tegur pun nak sentap.. sesuatuuuu ngatt!

.
#TuanNasron 
#BangsaNiaga 
#GlowingPartyHouse 
#ComelyHeavenly

Wednesday, February 22, 2017

Nak berniaga belon? Beli borong kelengkapan party anda!

Assalamualaikum 

PEMBORONG BELON, GAS HELIUM DAN PARTY ITEMS 100% MILIK MELAYU BUMIPUTERA!

Awak berminat nak mulakan perniagaan belon? 
Yeahh tak perlu cari jauh-jauh! 

Kami kan ada! Warehouse kami terletak di kawasan Kajang, Selangor.

Tank besar, tank kecik semua kita supply! Original HELIUM, tidak terbakar!

Belon, alatan utk decorator pun kami supply!

Barang-barang kelengkapan party, topi, popper, lilin, banner.. eh macam-macam! Lengkap untuk anda mulakan perniagaan anda sendiri! Dari produk yang bajet-bajet sampailah kepada produk premium kualiti! Ada belaka!

Dengan pengalaman kami yang telah hampir 10 tahun di dalam bidang Balloons dan Party Shop, anda pasti akan mendapat konsultasi dan pandangan dari Industry Expert!

Whatsapp kami sekarang!
0192321445
0192321445

Sekarang tau!

BERSAMA PERKASAKAN EKONOMI UMMAH!

.
#PartyBorongSakan 
#PBS

Monday, February 20, 2017

Cik Manager thorbaek

Bagus betul Cik Manager kami.

Dia overheard kami berbincang pasal notis #bebasplastik yang masih belum diprint utk outlet Reko dan Subang, terus dia search notis tersebut dan di paste ke dalam wasap grup hhahahahahahahahahha

Gud job lah Avin Nurdamia Alhamra!

#AnakTuanNasron 
#BangsaNiaga

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!