Header

Tuesday, November 30, 2010

Bila Pening Melanda

Pagi2 tadi nak bangun mandi g keje tetiba kepala pusing2 badan dh huyung hayang nasib tak pitam

Prebetsabu ckp rest je kat umah xyah masuk opis. Kang badan dah ok sket g klinik

Saya yg menurut perintah, sambung tido balik. Bangun2 baru rasa ok sket. Gi klinik doc kata aku ni mcm dh nak kena gastrik...huhu

Mmg lah aku crite kat doc lately aku selalu sgt perut masuk angin sebu je perut rasanya. Mmg sejak balik dr bandung ritu selalu sgt kena kejap2 dtg kejap2 ok...dia dtg n pergi sesuka hati dia...on off on off je mcm perut aku nih mak bapak angin yg punya...huhu *eh apa yg aku merepek ni...huhu

Ok lah conclusionnya doc soh aku lebihkan makan sayur n jgn mkn benda2 pedas.

Tadi tu masa doc explain kat aku apa kaitannya pening kepala ngan perut masuk angin ni ngan gastrik sekali kan dia siap lukis lagi gmbr sistem pencernaan badan kita from mouth tuh usus lah.

Then tanya aku gastrik ni disebabkan apa, aku ckp lah disebabkan asid lah doc. Dia tnya balik yelah asid apa...aku pun xsedar tetiba je mulut aku ni gi jawab asid urik....hahaha

Doc tanya mitos mana yg awak pegang ni....hahaha. Aku ckp hahaha entah lah doc saya lupa dah apa yg sy blajar masa skolah menengah dulu....then yg aku herannya aku pun xtau pesal aku jwb asid urik...lancang betul mulut aku masa tuh...ahaksss

Dah balik2 dr klinik xde sapa kan kat umah tetiba je rasa boring pastu rasa nk g opis...huhu. Avin damia pun xde pagi2 tadi walid dia dah anta dia kat nursery coz dia kesian n mmg nak soh aku rehat je kat umah so xmoh lah anak dara tu kang kalau dia ada nanti xleh rehat bonda dia nanti...huhu

Aku harap sgt ngan 4 jenis ubat gastrik yg doc kasi tuh nanti akan menyebabkan penyakit angin masuk perut aka gastrik ni xkan ganggu aku lagi so xdelah aku pening2 kepala n pusing2 kepala lagi...huhu

3 jenis ubat yg pil tuh xde hal aku nak makan tp yg satu jenis tuh ubat cecair tu yg aku mcm kena pk 2-3 kali nih...adussss

Sent via BlackBerry from Maxis
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!