Header

Thursday, November 04, 2010

Kawan Kopitiam

Kawan Kopitiam aka Kedai Kopi Kawan ni terletak kat Seksyen 3, BB Bangi. Dah agak lama dah ler beroperasi kat situ but weols asal lalu2 jer tak teringin lah plak nak gi lepak2 situ pun.

Tapi malam tu tetiba je nak menerai kan, so masuk ler try. Ok gak ler kedai nih leh tahan sedap gak lah. Menu plak ala2 makanan China. Syok gak layan sekali sekala kan. Dgr2 rumours kata tokei kedai nih mmg cina muslim pun....mualaf lah kan.

Kedai nih agak bersih lah. Pasai apa ahkak kata bersih coz ahkak MV bawak Avin damia nak terkucil masuk toilet depa pastu leh lah tersenyum lebar coz toilet dia sedikit harum n kemas if nak compared ngan kedai2 mamak or kedai2 lain kan.

Lepas tuh part yg best n bangga nak cerita plak, before ke toilet tuh kita akan lalu surau dulu. Kira team MV.com respek lah ngan inisiatifyg telah diambil oleh tokey n jugak management kedai nih coz sanggup buat satu lagi camne nak explain eh....leh tak uols just imagine dia mcm stage lah...dia buat stage tuh tinggih dlm 2-3 kaki dari lantai tile biasa tuh kan so nnti klu kita nak solat kita kena naik kat atas stage tuh lah n stage tuh diperbuat drp kayu. If org tuh org belah2 pantai timur weols panggil tuh "geghe" atau jugak "pelata ye" (buat2 paham jelah eh coz ahkak mmg fail bab2 nak buat spelling bahasa klate nih...lemah sket!). So sori coz gambar xsempat nak snap almaklum lah nak bawak anak nak terkucil kan mesti nak cepat2 kan.

Bagus lah tuh coz, if kita tgk kedai2 makan yg dipunyai oleh org melayu kita n juga seorang muslim pun jarang nak ambil inisiatif utk sediakan tempat solat nih kan. Padahal klu disediakan rasa dpt je pahala free, xkisah lah ada customer yg nak guna atau tidak janji sediakan je kan...kan...kan???

Oklah enough lah bab2 nih, moh kita start balik stori mori pasal makan2 kat kedai nih eh. Apa yg weols order malam tuh....simple2 jer coz perut tak berapa nak lapa sgt lah kononnya....hahaha

air barli limau madu.....not bad...sedap jugak
kopi dangdut prebetsabu punya
nasi goreng Szechuan...prebetsabu punya lagi....sedap jugak
ini lak namanya kuew teow Szechuan....ermmm so so jer. Menu avin damia lupa plak nak snap dia makan apa eh mlm tuh...nasi kosong ngan sup ngan telur mata...dahhh puas hati dah dia...hiksss
Sebab apa ahkak ckp so so je ahkak nye menu tuh....ermmm i thing bukan pasal makanan nih xsedap sgt kot 
makanan nih biasa2 je cumanya maybe tak kena kat tekak ahkak kot kuew teow Szechuan nih.....huhuhu. Maklumlah ahkak nih lidah melayu campur2 ngan siam n jawa n minang sket2 jer hahaha....yg ala2 chinese food nih xlalu lah tekak ahkak nk menelannya sama lah mcm sushi....ahkak kureng lah....huhuhu.
Staff depa pun agak friendly leh lah klu uols nk g lepak2 sana jugak. Bukan apa ahkak ler yg penting kat sesuatu tempat makan tuh bukan sahaja makanan yg dihidangkan mesti sedap malah layanan or service pekerja2 kat sana pun mestilah mantoppp barulah kita boleh ulang2 makan kat sana kalau hampehhhhh jgn harap nk g sana lagi kan

Menu sini selain dr chinese food depa serve gak banyak makanan belah2 johor sana tuh...mcm kopi putih johor....so sesapa peminat kopi tuh leh lah tryu test tgk camne kan.

Kalua nak soh ahkak review kedai nih ahkak nak kasi rate 4/5 star lah.....hehehe

 

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

atty's said...

kty selalu gak lepak kedai ni ..
tp lakso johor nya mcm kurang sikit..

ni kedai melayu..ezzah aziz fauzi yg punye..aritu lot tepi kedai nya .baru je pindah situ.kiranya kedai yg mas pg tu kedai baru.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!